Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές και συστήματα anti-drones - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές και συστήματα anti-drones

24 Απριλίου 2025 -

Πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες προετοιμασίας για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου το Σάββατο 26 Απριλίου, ενόψει της άφιξης 50 αρχηγών κρατών και 10 μοναρχών. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, με χιλιάδες ένστολους, ελεύθερους σκοπευτές και συστήματα anti-drones, αλλά και χιλιάδες εθελοντές.

Και ενώ οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί αναμένουν υπομονετικά για να αποτίνουν φόρο τιμής στον αποβιώσαντα Πάπα Φραγκίσκο, στους κόλπους του Βατικανού υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά τον επερχόμενο κονκλάβιο, εφόσον αναμένονται 135 καρδινάλιους εκλέκτορες κάτω των 80 ετών, ενώ σύμφωνα με το ισχύον Αποστολικό Σύνταγμα οι υψηλόβαθμοι ιερείς δεν πρέπει να υπερβούν τους 120. Ένας αριθμός που θα είχε επιτευχθεί εάν το κονκλάβιο θα λάμβανε χώρα το Μάιο του 2026, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Πάπα Φραγκίσκου.

Η μοίρα όμως τα έφερε διαφορετικά για τον Αργεντινό ποντίφικα, και δεδομένου πως κανένας καρδινάλιος εκλέκτορας δεν μπορεί να αποκλειστεί από την εκλογή, προκύπτουν ένα νομοθετικό πρόβλημα, αλλά και ένα πρόβλημα χώρου. Εφόσον ζητείται οι χώροι να έχουν, μεταξύ άλλων, και προδιαγραφές απομόνωσης από τον έξω κόσμο, το μεγάλο στοίχημα είναι στις διαδικασίες αναπροσαρμογής των χώρων των υπαρχόντων διαμερισμάτων στο Βατικανό, που θα πρέπει να γίνουν σε χρόνο ρεκόρ.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Πηγή ertnews.gr