Ανακοινώθηκε μποϊκοτάζ στις 15 Μαρτίου: «Μην ψωνίζετε από σούπερ μάρκετ μαγαζιά»
Σε μποϊκοτάζ καλεί τους καταναλωτές ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο κ. Ραυτόπουλος ανέφερε πως «Αυτό το οποίο λεει ο νέος κώδικας είναι ότι η προσφορά η οποία θα γίνεται προς τον καταναλωτή από τα super market θα είναι βάση της χαμηλότερης τιμής των τελευταίων τριάντα ημερών, αυτό όμως ισχύει σε εμάς από τον 2023».
Για τις τιμές του ελαιολάδου ανέφερε «Αυτό που έχει μειωθεί σε ποσοστό 16,1% είναι το ελαιόλαδο όμως το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στον καταναλωτή, στον παραγωγό έχει μειωθεί 50% και από εκεί που πούλαγε ο παραγωγός έως 9,20 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο σήμερα το πουλάει στα 4,30-4,50 € προς το ελαιοτριβείο ή τις βιομηχανίες αυτό δεν συμβαίνει αντίστοιχα προς τον καταναλωτή»
Για τα κέρδη των σούπερ μάρκετ και τον «διάλογο» που έχει ανοίξει επ’ αυτού ανέφερε πως «Το κέρδος έχει καθοριστεί σύμφωνα με τον νόμου του 2021, έχει επιβληθεί στα super market πλαφόν το μεικτό περιθώριο του κέρδους δηλαδή δεν μπορούν να πουλούν με μεγαλύτερο κέρδος από αυτό που πουλούσανε πριν τον Σεπτέμβριο του 2021. Αυτό το οποίο λεει η Ένωση Ελληνικών super market λεει ότι «εμείς τρώμε από τις σάρκες μας δεν πάει άλλο. Τα λειτουργικά έξοδα έχουν διπλασιαστεί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι». Λένε «γιατί τα βάζετε με εμάς που εχουμε ένα μικρό περιθώριο κέρδους και δεν τα βάζετε με τις βιομηχανίες τροφίμων και τις πολυεθνικές που αυτοί έχουν το πολύ μεγάλο κέρδος».
Τέλος κάλεσε σε μποϊκοτάζ στις 15 Μαρτίου. «Είναι η παγκόσμια ημέρα καταναλωτή, αυτή τη μερα εμείς προχωράμε σε μποϊκοτάζ. Μποϊκοτάζ στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια και την απληστία των κερδών».
Πηγή: dnews.gr