Η Εθνική ομάδα πήρε την πρόκριση στο World Group I του Davis Cup και πλέον έχει μάθει τους πιθανούς αντιπάλους της κόντρα στους οποίους θα διεκδικήσει την είσοδό της στα Qualifiers του 2026.
Μετά από ένα πολύ κλειστό tie με την Αίγυπτο, η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 3-2 και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο World Group I, όπου θα δώσει… μάχη για την παρουσία της στα Qualifiers του 2026.
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια ομάδα από τις ηττημένες του γύρου των Qualifiers που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο (1-2/2) και οι πιθανοί αντίπαλοι είναι:
- Καναδάς
- Σερβία
- Μεγάλη Βρετανία
- Φινλανδία
- Χιλή
- Βραζιλία
- Σλοβακία
- Κορέα
- Σουηδία
- Ελβετία
- Ταϊβάν
- Ισραήλ
- Νορβηγία
Ανάλογα με το ποιος είναι ο αντίπαλος, θα αποφασιστεί και η έδρα όπου θα γίνουν οι αγώνες. Η ITF αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες, την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις για την επόμενη αγωνιστική της κορυφαίας διοργάνωσης.
Πηγή gazzetta.gr