Κρήτη: Σοκαριστικό – Άγνωστοι κατέσφαξαν περίπου 100 αιγοπρόβατα σε στάβλο - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κρήτη: Σοκαριστικό – Άγνωστοι κατέσφαξαν περίπου 100 αιγοπρόβατα σε στάβλο

23 Οκτωβρίου 2024 -

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κριτσάς και ιδιαίτερα ο κύκλος των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, από το αποτρόπαιο έγκλημα της ζωοκτονίας, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της Δευτέρας. Άγνωστοι έσφαξαν με αποτρόπαιο τρόπο 90 αίγες και τράγους, παγιδεύοντάς τα σε περίφραξη στην περιοχή «Λάκκος Ωχρας, στο Οροπέδιο Καθαρού. Τα ζώα ανήκαν σε κτηνοτρόφο η οικογένεια του οποίου ασχολείται, παραδοσιακά από πολλά χρόνια, με την κτηνοτροφία στην περιοχή της Κριτσάς.

Σύμφωνα με πηγές τόσο από τον κύκλο των κτηνοτρόφων της περιοχής όσο και αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος, που έπεσε θύμα της ανεξήγητης μανίας των εκτελεστών, οι οποίοι επέλεξαν τον σκληρό – απάνθρωπο – τρόπο για να στείλουν το «μήνυμά» τους, είναι ένας ήσυχος, οικογενειάρχης άνδρας, με τρία παιδιά. Δεν είχε απασχολήσει την Αστυνομία μέχρι σήμερα και όπως ομολογούν άτομα από τον κτηνοτροφικό κύκλο της Κριτσάς, είναι φιλήσυχος άνθρωπος, που από όσα είναι γνωστά ως σήμερα, δεν έχει και σοβαρές διαφορές ή διενέξεις με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες δεν άφησαν κανένα ζώο να ζήσει!

Κατάφεραν μόνο να επιζήσουν όσα ξέφυγαν από τη μανία των δραστών.

Μία πράξη που σίγουρα δεν έγινε από ένα άτομο, με τους ιδιοκτήτες – πατέρας και γιος – να είναι άνθρωποι που δεν έχουν απασχολήσει, όπως αναφέρουν.

Άλλωστε και οι ίδιοι φέρονται να είπαν ότι δεν έχουν διαφορές με κανέναν.

Η μάντρα τους έχει περίφραξη, αλλά οι δράστες που κατέσφαξαν τα ζώα, μπήκαν σαν κύριοι, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Η ζημιά είναι μεγάλης αξίας, μας είπαν κάτοικοι της περιοχής.

Και μάλιστα σε μία οικογένεια κτηνοτρόφων, που δεν έχει τα χιλιάδες ζώα, αλλά γύρω στα 150 με 200. 

 

Πηγή: radiolasithi.gr