Τις δυνατότητες πλήρους αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας διερευνά ο Δήμος Χερσονήσου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τις δυνατότητες πλήρους αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας διερευνά ο Δήμος Χερσονήσου

21 Οκτωβρίου 2024 -

Αυτοψία κι έλεγχο του κτιρίου πρώην Δημαρχείου Μαλίων, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης με τους αρμόδιους υπάλληλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, παρουσία του Τοπικού Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Μαλίων κ. Σπύρου Κατσαμποξάκη και της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μαλίων κ. Μαρίας Λαυρεντάκη.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων, διαπιστώθηκαν οι πολύ μεγάλες ανάγκες φροντίδας και συντήρησης του κτιρίου. Επιβεβαιώθηκαν παράλληλα οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν τόσο αναφορικά με την κάλυψη κτιριακών αναγκών του Δήμου Χερσονήσου, όσο και αναφορικά με την αξιοποίηση χώρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και κοινωνικών δράσεων.

«Όπως είναι γνωστό και φαίνεται από τις παρεμβάσεις που ήδη υλοποιούμε, στόχος μας είναι η πλήρης καταγραφή, συντήρηση κι αξιοποίηση όλων των ακινήτων που έχουμε στη διάθεση μας ως Δήμος Χερσονήσου» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης για να προσθέσει:

«Σε αυτό το πλαίσιο διερευνούμε τις δυνατότητες και προοπτικές του Δημοτικού Καταστήματος στα Μάλια, ενός χώρου που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του συνολικότερου εγχειρήματος, ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της δημοτικής μας περιουσίας, που είναι ασφαλώς περιουσία όλων των δημοτών μας. Άμεσα θα προχωρήσει η σύνταξη πλήρους τεχνικής μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη λειτουργικότητα των κτιρίων, προκειμένου να αναζητήσουμε την εξασφάλιση χρηματοδότησης από τους διαθέσιμους πόρους για την εκτέλεση του έργου».

Αναφέρεται ότι παράλληλα με τις δράσεις για την αξιοποίηση και συντήρηση του Δημοτικού Καταστήματος στα Μάλια, προχωρούν άμεσα και οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση και αρχειοθέτηση όλων των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Χερσονήσου στη Δημοτική Ενότητα Μαλίων.