Ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη μετά από συνάντηση με κατοίκους της περιοχής του Προφήτη Ηλία - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη μετά από συνάντηση με κατοίκους της περιοχής του Προφήτη Ηλία

17 Οκτωβρίου 2024 -

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ηρακλείου και πρώην Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης συνάντησε κατοίκους της περιοχής του Προφήτη Ηλία.
Μετά τη συνάντηση τους προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Συνεχίζοντας για 4η εβδομάδα τις περιοδείες στο Νομό Ηρακλείου, συνάντησα πολίτες στο καφενείο του Τσαγκάρη στον Προφήτη Ηλία. Κατά τη συζήτησή μας επικεντρωθήκαμε σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με βασικό το πρόβλημα της λειψυδρίας και τις επιπτώσεις της στη γεωργία.

Η έλλειψη επαρκών υδάτινων πόρων είναι πλέον μια πραγματικότητα που επηρεάζει την παραγωγή μας και την οικονομία μας. Η γεωργία αποτελεί θεμέλιο λίθο της τοπικής μας οικονομίας, και η λειψυδρία απειλεί την παραγωγή των καλλιεργειών.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, οι αγρότες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς οι καιρικές συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο αβέβαιες, με τις βροχοπτώσεις να είναι λιγότερες και τις θερμοκρασίες να αυξάνονται.

Η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει την κρισιμότητα της κατάστασης και, προγραμματίζει σειρά μέτρων για τη στήριξη των αγροτών και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την κατασκευή σύγχρονων υποδομών άρδευσης και την προώθηση νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού.

Παράλληλα, όπως υποστήριζα και κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία μεταξύ των παραγωγών μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς η σχέση αυτή μπορεί να ενισχύσει τη συλλογική αντίσταση απέναντι στις προκλήσεις της λειψυδρίας, αλλά και σε όποιες άλλες δυσκολίες εμφανιστούν.

Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά με κοινή προσπάθεια, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την αγροτική μας παραγωγή.

 Ευχαριστώ όλους όσοι παρευρέθηκαν!