Λέσβος: Ιρανός που φιλοξενούνταν στην δομή προσφύγων καταζητούνταν από την Interpol - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Λέσβος: Ιρανός που φιλοξενούνταν στην δομή προσφύγων καταζητούνταν από την Interpol

10 Οκτωβρίου 2024 -

Καταζητούμενος από την Interpol ήταν ένας 42χρονος Ιρανός, ο οποίος έφτασε στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του Μαυροβουνίου στη Λέσβο, μαζί με τα δύο παιδιά του.

Αμέσως μετά τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης και κατόπιν της προβλεπόμενης έρευνας, μόλις μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή της καταγραφής, προέκυψε ότι ήταν καταζητούμενος από τις Αρχές της πατρίδας του μέσω της Interpol, για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Ο 42χρονος συνελήφθη αμέσως από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Μυτιλήνης και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου που δρομολογεί την έκδοσή του στο Ιράν.

Τα δύο ανήλικα παιδιά του έχουν ήδη μεταφερθεί στην «Ηλιακτίδα», ειδική δομή που εδρεύει στη Λέσβο για τις ευάλωτες ομάδες.

Ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των αρχών του Βελγίου για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από έλεγχο από αστυνομικούς της Ασφάλειας στα Ιωάννινα, το βράδυ της Τρίτης και διαπιστώθηκε ότι ο άντρας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στα Ιωάννινα.

Συνελήφθη στις 08-10-2024 το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των βελγικών αρχών για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, σύμφωνα με το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -15- ετών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Ιωαννίνων.

Πηγή in.gr