Ενημερωτική εκδήλωση στον δήμο Μινώα Πεδιάδας για την Βελτίωση της Ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου Κρήτη/ “Kriti” στο Ελαιουργείο και την Τυποποίηση - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ενημερωτική εκδήλωση στον δήμο Μινώα Πεδιάδας για την Βελτίωση της Ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου Κρήτη/ “Kriti” στο Ελαιουργείο και την Τυποποίηση

10 Οκτωβρίου 2024 - /

Ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ στο δήμο Μινώα Πεδιάδας για την Βελτίωση της Ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου Κρήτη/ “Kriti” στο Ελαιουργείο και την Τυποποίηση.

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, διοργανώνουν εσπερίδαμε θέμα «Βελτίωση της Ποιότητας του Ελαιολάδου στο Ελαιουργείο και την Τυποποίηση»,που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15Οκτωβρίου 2024, στις 17:00μ.μ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Καστελλίου, Μινώα Πεδιάδας. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.

Αντικείμενο της ημερίδας θα αποτελέσει η εκπαίδευση σε ελαιουργούς και τυποποιητές που αφορά την βελτίωση της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι:

Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Φυτών, Επιστ. Υπεύθ. Cluster/ΣΣΚ AIM-HQ OIL, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, δήλωσε: Συνεχίζουμε τις εκπαιδεύσεις στους ελαιουργούς και τους τυποποιητές ελαιολάδου. Στόχος μας είναι ο εμπλουτισμός των  γνώσεων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου  Κρήτη/“Kriti”, για την καλύτερη ποιότητα του».