Καθημερινότητα οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στον Κρητικό νότο - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Καθημερινότητα οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στον Κρητικό νότο

6 Οκτωβρίου 2024 -

Νέα διάσωση τα ξημερώματα.

Την Τρίτη ενώπιον Ανακριτή οι τρεις διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν στο Λέντα.

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με τα περιστατικά να καταγράφονται το ένα μετά το άλλο.

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα, οι Λιμενικές Αρχές του νησιού έχουν κινητοποιηθεί για τρεις περιπτώσεις, ενώ μια νέα διάσωση 52 συνολικά αλλοδαπών πραγματοποιηθήκε νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ξημερώματα λέμβος με μετανάστες στα ανοικτά των Καλών Λιμένων βρέθηκε σε κίνδυνο. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό από τον θάλαμο επιχειρήσεων και δόθηκε εντολή σε εμπορικό πλοίο που έπλεε κοντά, να προβεί στο σημείο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Νωρίς το μεσημέρι οι διασωθέντες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα Καλά Λιμάνια. Πρόκειται για 52 άντρες, εκ των οποίων 15 ανήλικοι (13-17χρ) κατά δήλωση τους, όλοι υπήκοοι Αιγύπτου. Και οι 52 αναχώρησαν και σε λιγότερο από δύο ώρες θα είναι αναμένεται να φτάσουν στο παλαιό ΚΤΕΛ, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Όσο αφορά την περίπτωση των 44 μεταναστών που βρέθηκαν χθες το πρωί στo Λέντα, οι τρεις συλληφθέντες (δύο Σουδανοί κι ένας Σύριος) οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, την ερχόμενη Τρίτη. Ένας από τους μετανάστες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι 40 αναχώρησαν χθες βράδυ για Μαλακάσα.