Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

6 Οκτωβρίου 2024 -

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την ΕΔΕΚΑΠ, μέχρι τις 14:00 είχαν ψηφίσει 167.000 φίλοι και μέλη.

Τις πρώτες δύο ώρες είχαν ψηφίσει 18.000 πολίτες, με τη συμμετοχή να είναι αυξημένη σε σχέση με το 2021 κατά 31%.

Η διαδικασία

Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός και αν η ΕΔΕΚΑΠ αποφασίσει να δώσει παράταση, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι και υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος.

Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.