Ένθετο Οικονομία: Ενεργοβόρα τα σπίτια των Ελλήνων – Ακριβή η ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ένθετο Οικονομία: Ενεργοβόρα τα σπίτια των Ελλήνων – Ακριβή η ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων

4 Οκτωβρίου 2024 -

Το αυξημένο κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων αποτελεί τροχοπέδη για ριζικές εργασίες, με τους ιδιοκτήτες να αρκούνται σε μικρές διορθώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο ένας στους οκτώ Έλληνες έχει βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού του τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Άνοδο μεγαλύτερη του του 5% καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή και σοβαρής διαταραχής στον εφοδιασμό της αγοράς. Η αγορά δείχνει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ωστόσο είναι η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, που δεν απέκλεισε χτύπημα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν που πυροδότησε την άνοδο των τιμών.

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% μπορούν να διασφαλίσουν οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, εφόσον παραδεχτούν ότι διέπραξαν το αδίκημα της φοροδιαφυγής, συμπληρώνοντας μάλιστα και το σχετικό έντυπο αποδοχής πράξεων. Να δούμε με τη βοήθεια του Κώστα Τσάβαλου πώς διαμορφώνονται οι εκπτώσεις των προστίμων ανά περίπτωση. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ 

Πηγή ertnews.gr