Κέρκυρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η 49χρονη που μαχαίρωσε τον σύζυγό της – Έλαβε προθεσμία - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κέρκυρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η 49χρονη που μαχαίρωσε τον σύζυγό της – Έλαβε προθεσμία

29 Σεπτεμβρίου 2024 -

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη το πρωί ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί η 49χρονη Ρωσίδα, καθ’ ομολογίαν δράστιδα της ανθρωποκτονίας στην Κέρκυρα, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 69χρονο σύζυγό της.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, η κατηγορία που της αποδίδεται πλέον είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Κρατείται προσωρινά μέχρι την Τετάρτη και στη συνέχεια η τύχη της θα αποφασιστεί από ανακριτή και εισαγγελέα.

Βίντεο από τη μεταφορά της 49χρονης δράστιδας στον ανακριτή

Η εκδοχή της 49χρονης για το φονικό

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Γεράσιμο Γραμμένο, το περιστατικό έγινε ως εξής: «Ο σύζυγος την πίεσε για ερωτική συνεύρεση και απειλή, στην οποία δεν συναίνεσε και όταν αυτή αρνήθηκε ακολούθησε έντονος καβγάς. Δέχεται ότι μαχαίρωσε τον σύζυγο της αλλά χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει ή να του προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη».

Επιπλέον, αρνείται ότι η 11χρονο κόρη τους ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά ότι κοιμόταν στο δωμάτιο του.

«Δεν μάζεψε τα αίματα για να συγκαλύψει το έγκλημα, αλλά για να μην τα δει το παιδί»

Όπως είπε, όταν η ίδια είδε το σύζυγο της αιμόφυρτο πεσμένο στο πάτωμα έκανε προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών και ανάνηψης, όταν όμως κατάλαβε ότι ήταν νεκρός μάζεψε τα αίματα, περισσότερο για να μην δει το παιδί την δυσάρεστη εικόνα και όχι για να συγκαλύψει το έγκλημα και πέταξε τα ρούχα μαζί με το μαχαίρι στον κάδο.

Στη συνέχεια ξύπνησε το κορίτσι, βγήκαν από το σπίτι και πήραν μαζί τηλέφωνο την Αστυνομία, μίλησε όμως το κορίτσι, αλλά με την παρουσία της μητέρας του.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα αλκοολισμού της, ισχυρίζεται ότι είχε πιει πολύ λίγο εκείνη τη μέρα.

Το παιδί αυτή την ώρα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον -σε φιλική οικογένεια- με εντολή του εισαγγελέα και τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του παιδιού, ωστόσο παραμένει άγνωστο για πόσο διάστημα.

Πηγή in.gr