Αισιοδοξία Κώτσηρα για την «αισθητή αναγέννηση» στην Ίμβρο - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αισιοδοξία Κώτσηρα για την «αισθητή αναγέννηση» στην Ίμβρο

28 Σεπτεμβρίου 2024 -

Το παρών στο συνέδριο Ίμβρου και Τενέδου έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, για την πρώτη μετά από δεκαετίες συνάντηση.

Αναφερόμενος στην ιστορία των δύο νησιών, σημείωσε την συρρίκνωση των κοινοτήτων σε Ίμβρο και Τένεδο, σημειώνοντας το ψήφισμα του 2008 της ΚΟ του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνέστησε συγκεκριμένα μέτρα στην Τουρκία.

«Αισιόδοξο ότι υπάρχει μία σημαντική αισθητή αναγέννηση» τόνισε ο Κώτσηρας. Αυτή η αναζωογόνηση στην Ίμβρο κατέστη δυνατή με συμβολή συλλόγων και του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σημείωσε την ελπίδα και η Τένεδος σύντομα να ακολουθήσει την ίδια πορεία.

Υπογράμμισε ότι το συνέδριο έχει σημασία καθώς θέλει να αναδείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επιστροφή των Ελλήνων στα νησιά.

Να χαρτογραφηθούν οι προοπτικές που ανοίγονται στους νέους, όπως είπε.

Αναφέρθηκε στις διαφορετικές συνθήκες αυτού του συνεδρίου από το προηγούμενο και επεσήμανε ότι το συνέδριο αναζητά το καλύτερο αύριο. Ένα αύρο που η οικονομική ανάπτυξη θα βοηθήσει τους Ιμβρίους να ξαναστήσουν τις ζωές τους.

Με μία Παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα όπως είπε και τη δυνατότητα των συμπατριωτών μας να απολαμβάνουν τις περιουσίες τους χωρίς περιορισμό, τόνισε.

Μίλησε για την ανάγκη να στηριχθούν τα ελληνικά σχολεία και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι μαζί με τους κατοίκους σε κάθε προσπάθεια.

Εύχομαι εδώ να ενισχυθούν τα θεμέλια του μέλλοντος που ονειρευόμαστε όλοι.

Πηγή in.gr