Ηράκλειο – Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού θα στηθούν κάλπες – Πώς θα γίνει η εκλογική διαδικασία – Ποιοι ψηφίζουν - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ηράκλειο – Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού θα στηθούν κάλπες – Πώς θα γίνει η εκλογική διαδικασία – Ποιοι ψηφίζουν

26 Σεπτεμβρίου 2024 -

Με στόχο την ομαλή εκλογική διαδικασία, τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και την ενότητα την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνεται οι προετοιμασία για τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος.

Σε επίπεδο Ηρακλείου και Κρήτης οι προετοιμασίες βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο γραμματέας της Ν.Ε Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Αντωνόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πως διεξαχθούν οι εκλογές σε επίπεδο νομού Ηρακλείου και που θα στηθούν κάλπες.

Όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος πρόκειται για ένα δύσκολο έργο που έχει να διαχειριστεί η Νομαρχιακή επιτροπή αλλά σε συνεργασία με τις δημοτικές οργανώσεις του κόμματος και τους εκπροσώπους των υποψήφιων προέδρων, έχει καταφέρει να έχει στελεχώσει όλα τα εκλογικά τμήματα και η διαδικασία να είναι σωστή από πλευράς οργάνωσης, χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες που θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

Βασικός μας στόχος, συμπλήρωσε ο κ. Αντωνόπουλος, είναι η μεγάλη συμμετοχή ούτως ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις εκλογές, να είναι όσο το δυνατό πιο μαζικό και να εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη μερίδα των προοδευτικών πολιτών. Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2021 είχαν ψηφίσει για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ 270.000 πολίτες.

Σύμφωνα με το γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ σε όλο το νομό Ηρακλείου θα στηθούν 48 εκλογικά τμήματα σε 33 εκλογικά κέντρα.

Αναλυτικά:

Στο Δήμο Ηρακλείου

-Στα γραφεία της ΕΑΣΗ(Λ.62 Μαρτύρων) 4 εκλογικά τμήματα δηλ 4 κάλπες

-Στο κλειστό των Πατελών 3 εκλογικά τμήματα – 3 κάλπες

-5ο Γυμνάσιο-11ο Λύκειο(Παπαπέτρου Γαβαλά -Μεσαμπελιές) 4 εκλογικά τμήματα -4 κάλπες

-Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου 3 εκλογικά τμήματα 3 κάλπες

-3ο Λύκειο(Λ. Δημοκρατίας) 2 κάλπες

-ΚΑΠΗ Μασταμπά 1 κάλπη

-Αιθ. Πολιτιστικού συλλ «Αρτεμησία»( Ν.Αλικαρνασός) 2 κάλπες

-Βενεράτο 1 κάλπη

-Προφήτης Ηλίας 1 κάλπη

-Άγιος Μύρωνας 1 κάλπη

Δήμος Μινώα Πεδιάδος θα στηθούν κάλπες σε:

Καστέλι – Αρκαλοχώρι-Θραψανό

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων

Αρχάνες- Πεζά-Μεταξοχώρι- Πύργος

Δήμος Βιάννου

Βιάννος 1 κάλπη

Δήμος Γόρτυνας

-Αγία Βαρβάρα 2 κάλπες

-Ασήμι 1 κάλπη

-Γέργερη 1 κάλπη

-Άγιοι Δέκα 1 κάλπη

Δήμος Μαλεβιζίου

-Γάζι 2 κάλπες

-Κρουσώνας 1 κάλπη

-Τύλισσος 1 κάλπη

Δήμος Φαιστού

-Τυμπάκι 1 κάλπη

-Ζαρός 1 κάλπη

Μοίρες 2 κάλπες

Δήμος Χερσονήσου

Μάλια – Χερσόνησος-Επισκοπή- Γούρνες- Μοχός

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος τα εκλογικά κέντρα θα στελεχωθούν με 160 άτομα για τις εφορευτικές επιτροπές, και 30 ως υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων με σκοπό να διαφυλάξουν την διαδικασία.

Όσον αφορά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας αναμένεται η τελική εγκύκλιος αλλά το πιθανότερο είναι να ανοίξουν στις 7:30 το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου και θα κλείσουν στις 19:30 το απόγευμα. Εάν παρατηρηθεί αυξημένη προσέλευση θα δοθεί παράταση στην ψηφοφορία.

Δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ και από εκεί και έπειτα όσοι εγγραφούν ως μέλη αλλά και ως φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Τα νέα μέλη που θα εγγραφούν θα παραμείνουν στα μητρώα του κόμματος ενώ όσοι ψηφίσουν ως φίλοι μετά το τέλος της ψηφοφορίας θα καταστραφούν τα στοιχεία τους και δεν θα τηρηθεί κανένα αρχείο. Όσοι είχαν ψηφίσει δηλ το 2021 ως φίλοι θα πρέπει αν κάνουν νέα εγγραφεί γιατί έχει διαγραφεί το σχετικό αρχείο. Επίσης δεν θα μπορεί να εγγραφεί κανένας για να ψηφίσει εάν προσέλθει τη δεύτερη Κυριακή. Οι εγγραφές γίνονται μόνο την πρώτη Κυριακή.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα με την ταυτότητά τους ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν και ένα συμβολικό ποσό για την εγγραφή τους είτε ως μέλη είτε ως φίλοι που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί αλλά εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 2 ευρώ. Η εφορευτική επιτροπή θα εφοδιαστεί με τάμπλετς όπως στις εθνικές εκλογές αφενός για αποφευχθούν φαινόμενα διπλοψηφίας ή τριπλοψηφίας και αφετέρου για να μεταδίδονται γρήγορα τα αποτελέσματα στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ ώστε στη συνέχεια σε σύντομο χρόνο να γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.