Αύριο η καταβολή 21,7 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς για αποζημίωση από τις καταστροφές που επέφεραν «Daniel» και «Elias» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αύριο η καταβολή 21,7 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς για αποζημίωση από τις καταστροφές που επέφεραν «Daniel» και «Elias»

25 Σεπτεμβρίου 2024 -

Αύριο θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι εκκαθαρίσεις του συνόλου των πορισμάτων, τα οποία αφορούν στις ζημιές φυτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»‘ στις ΠΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ενισχύσεις ανέρχονται σε 21.743.848 ευρώ και, όπως τονίζει ο ΕΛΓΑ, εντός του Οκτωβρίου 2024, θα εκκαθαριστούν και τα πορίσματα για τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου, μετά από την εξέταση από τις υπηρεσίες του Οργανισμού των αιτημάτων αναθεώρησης, τα οποία υπέβαλαν οι κτηνοτρόφοι για τις ζημίες, τις οποίες υπέστησαν τόσο από τις πλημμύρες από τα ανωτέρω ακραία καιρικά φαινόμενα όσο και από τις πυρκαγιές έτους 2023.

Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν για τις καταστροφές από «Daniel» και «Elias» στις ΠΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλες περιοχές της χώρας φθάνουν στα 310 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 292 εκατ. ευρώ, στους ζημιωθέντες παραγωγούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ertnews.gr