Έπαιζαν «θάρρος ή αλήθεια» με το κινητό στην τάξη – Τους αντιλήθηκαν την επόμενη μέσω… TikTok - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Έπαιζαν «θάρρος ή αλήθεια» με το κινητό στην τάξη – Τους αντιλήθηκαν την επόμενη μέσω… TikTok

20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Πονοκέφαλος έχει αποδειχθεί η απαγόρευση του κινητού τηλεφώνου στα σχολεία για τους καθηγητές, που τρέχουν να τσεκάρουν τη δράση των μαθητών στα social media, προκειμένου να επιβάλουν τις προβλεπόμενες ποινές.

Τελευταίο παράδειγμα το συμβάν σε τάξη της Α’ Γυμνασίου στην Πάτρα, με δύο μαθητές να λαμβάνουν διήμερη αποβολή.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο ένας μαθητής χρησιμοποίησε το κινητό του για να φωτογραφήσει τον συμμαθητή του, ο οποίος με τη σειρά του δημοσίευσε τη φωτογραφία στα κοινωνικά του δίκτυα.

Έπαιζαν «θάρρος ή αλήθεια»

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν στην καθηγήτρια και τη διεύθυνση του σχολείου, οι δύο μαθητές της Α’ Γυμνασίου έπαιζαν «θάρρος ή αλήθεια» μέσα στην τάξη.

Ωστόσο, η καθηγήτρια δεν τους αντιλήφθηκε κατά την ώρα του μαθήματος, κάτι που έγινε σε δεύτερο χρόνο, με την ποινή των μαθητών να έρχεται λίγο καθυστερημένα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η καθηγήτρια είδε τη φωτογραφία που ανέβασε ο δεύτερο μαθητής στο TikTok την επόμενη ημέρα και αντιλήφθηκε ότι ήταν από την ώρα του μαθήματος, καθώς φαινόταν και αυτή στην εικόνα.

«Δεν είναι βίντεο, μία φωτογραφία είναι η οποία δείχνει το παιδάκι το ένα τραβάει την φωτογραφία, το άλλο είναι στο θρανίο καθισμένο κανονικά. Δεν είναι κάτι περίεργο, κάποια περίεργη φωτογραφία. Δεν δείχνει κάτι περίεργο» υποστήριξε η μητέρα του ενός μαθητή μιλώντας στο MEGA.

«Την άλλη μέρα πήγαν στο σχολείο κανονικά το πρωί έγινε ότι έπρεπε να γίνει στο σχολείο, τα διοικητικά συμβούλια που κάνουν οι σύλλογοι του σχολείου. Μετά πάρθηκαν οι αποφάσεις για το τι ποινή θα έχουν. Δεν υπήρχε ωριαία αποβολή. Είναι διήμερη η αποβολή», συμπλήρωσε η μητέρα του μαθητή.

Τους είχαν προειδοποιήσει

Ο μαθητής προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη ανέφερε ότι στην φωτογραφία δεν φαινόταν κανείς άλλος, κάτι που δεν άλλαξε την απόφαση του συμβουλίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την μητέρα μαθητή του ίδιου σχολείου, οι καθηγητές είχαν τονίσει στα παιδιά ότι δεν θα ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές.

«Προς τιμήν της από πέρσι η διευθύντρια σε εμάς, ήταν λίγο απόλυτη και λίγο κάθετη: «δεν φέρνετε κινητά στο σχολείο». Δεν είχαμε ούτε πέρσι τέτοια προβλήματα. Δεν είχαμε ούτε πέρσι, η αλήθεια είναι αυτή» συμπλήρωσε η μητέρα του μαθητή.

Πηγή in.gr