Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας – Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή της Μητρός Εκκλησίας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας – Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή της Μητρός Εκκλησίας

19 Σεπτεμβρίου 2024 - /

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή της Μητρός Εκκλησίας από την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, Ενορία Αγ. Γεωργίου Μοιρών. Αεροπορικώς, απευθείας από το Ηράκλειο από 27 Νοεμβρίου έως 01 Δεκεμβρίου 2024.

Πρόγραμμα

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου: Νωρίς το πρωί, μεταφορά από το Τυμπάκι και τις Μοίρες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Έλεγχος και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, με κατευθείαν πτήση (διάρκεια πτήσης μία ώρα και τριάντα λεπτά). Άφιξη στο αεροδρόμιο της Πόλης, επιβίβαση στο λεωφορείο αρχίζοντας έτσι τη γνωριμία μας με τη βασιλεύουσα με επίσκεψη στο Βυζαντινό Ιππόδρομο με τη Γερμανική Κρήνη, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τη στήλη των τριών Όφεων, τη στήλη του Κωνσταντίνου του 7ου, το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού και το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ (Μπλε Τζαμί). Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην Αγ. Σοφία με τον «αιωρούμενο τρούλο» (όπως τον αναφέρει ο ιστορικός Σκαρλάτος Βυζάντιος) και στο πρώτο ανάκτορο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σήμερα μουσείο Τοπκαπί. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια.

Πέμπτη, 28  Νοεμβρίου:   Ολοήμερη  εκδρομή στα Πριγκηπονήσια με ιδιωτικό καράβι. Η πρώτη μας στάση είναι η Χάλκη. Επισκεπτόμαστε τη Θεολογική Σχολή, όπου θα δούμε το Ναό της Αγ. Τριάδας που ανάγεται στην εποχή του Ιερού Φωτίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στις τάξεις και στην αίθουσα τελετών, κατάβαση από το λόφο της Ελπίδας, επιβίβαση στο καράβι μας και αναχώρηση για την Πρίγκηπο Γεύμα. Το απόγευμα  επιστροφή στην Πόλη.

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου:  Ξενάγηση  στο παλάτι – μουσείο Ντολμαμπαχτσέ, γνωστό για τη Δυτική του Αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια επίσκεψη στην «κλειστή αγορά» Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα και στην Αιγυπτιακή αγορά (καταστήματα μπαχαρικών και άλλων προϊόντων «πολίτικης γευσιγνωσίας»). Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε το  Μέγα πανηγυρικό εσπερινό της  Εορτής του Αγίου Ανδρέου,  Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, χοροστατούντος της Α.Θ.Π. του Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου:  Εορτή του Αγίου Ανδρέα.    Μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο  και παρακολούθηση της Θ. Λειτουργίας στην οποία θα προΐσταται η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα με ιδιωτικό καράβι, ξενάγηση στο Βόσπορο – κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις δύο ακτές, τα θέρετρα και τα «γυαλιά» με την Ελληνική και Οθωμανική αρχιτεκτονική, μαθαίνοντας και την ιστορία των παράκτιων Ελληνικών Κοινοτήτων.

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου: Επίσκεψη στη Μονή  Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί    όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών, Αρχιερέων και Μεγάλων Ευεργετών του Γένους. Στη συνέχεια περνώντας από τα Βυζαντινά Τείχη τη Πόλης, το Επταπύργιο και τη Χρυσή Πύλη θα φθάσουμε  στη Μονή Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος Το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο, με απευθείας πτήση.

Τιμή Συμμετοχής: 715 €

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

  • Τα αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Κωνσταντινούπολη – Ηράκλειο, με κατευθείαν πτήσεις.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Οι 4 διανυκτερεύσεις σε 2κλινα δωμάτια με πρωινό, σε ξενοδοχείο 4*.
  • Όλες οι μεταφορές και περιηγήσεις με πολυτελή λεωφορεία.
  • Η ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπονήσια, με ιδιωτικό πλοίο και γεύμα.
  • Έλληνας ξεναγός και ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:

Οι είσοδοι σε Μουσεία και φιλοδωρήματα

Σημείωση:

Απαιτείται ταξιδιωτικό έγγραφο: Διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

 

Πληροφορίες / εγγραφές: π. Γιάννης, τηλ: 6977694647

 

 

Γραφείο Γενικού Τουρισμού

Δήμητρας  Ζεάκη

Πλατεία Αγίου  Μηνά, Ηράκλειο.

Τηλ: 2810287430