Φράγμα Φανερωμένης: Παραιτήθηκε και ο Ν. Καργακης για την άρνηση της Περιφέρειας να καταδείξει πού κατέληγαν οι κλαπείσες ποσότητες νερού - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Φράγμα Φανερωμένης: Παραιτήθηκε και ο Ν. Καργακης για την άρνηση της Περιφέρειας να καταδείξει πού κατέληγαν οι κλαπείσες ποσότητες νερού

15 Σεπτεμβρίου 2024 -

Αναμενόμενες εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν στην υπόθεση του φράγματος Φανερωμένης, καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Φράγματος και προεδρος του Δημοτικού Συμβουλιου Φαιστού Νίκος Καργακης υπέβαλε την παραίτησή συνοδευόμενη από επιστολή η οποία αφήνει αιχμές κατά της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Καργακης εκφράζει με αιχμές τη βαθιά δυσφορία του για την άρνηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης να καταγράψει εγγράφως το πού οδηγούν οι παράνομοι αγωγοί από τους οποίους μόνο φέτος, εν μέσω καυσώνων και λειψυδρίας στη Μεσσαρά και όχι μόνο, οδήγησε στο να χαθούν, 3.5 εκ. κυβικά νερό.

Ο κ. Καργάκης, όπως και ο προκάτοχος του και πολιτικός του προϊστάμενος κ. Νικολιδάκης, είχαν κάνει παρόμοιες δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στο ποιος είναι ο υπεύθυνος που «έκλεψε» το νερό, σύμφωνα με δηλώσεις τους, οπως και που κατευθύνθηκε από τους «επιτήδειους».
Μάλιστα ο κ. Καργακης δηλώνει σε ΜΜΕ του Ηρακλείου ότι δεν θα ανεχθεί στο πόρισμα της επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης που κατέγραψε όλη τη διαδρομή του παράνομου δικτύου των αγωγών να μην περιλάβει το αυταπόδεικτα στοιχειώδες στοιχείο που αφορά στο πού οδηγείται το νερό που φεύγει από το φράγμα. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν σκιές και ασάφειες μετά από όλα αυτά τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και για τους λογους αυτούς υπέβαλλε την παραίτηση του.

Σταμάτησαν οι εργασίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει σταματήσει το ξήλωμα των παράνομων συνδέσεων του φράγματος Φανερωμένης, από όπου έχουν ήδη απομακρυνθεί τα πρώτα 5 χιλιόμετρα από τα 120 χιλιόμετρα του δικτύου, που είχαν εγκατασταθεί «χωρίς να το πάρουν χαμπάρι» οι υπεύθυνοι.

Αν και το παράδοξο είναι πως όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι ήξεραν για την ύπαρξη του…