Ηράκλειο – Νέα τηλεφωνική απάτη: Θύμα μια γυναίκα που έχασε το ποσό των 19.000€ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ηράκλειο – Νέα τηλεφωνική απάτη: Θύμα μια γυναίκα που έχασε το ποσό των 19.000€

11 Σεπτεμβρίου 2024 -

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προσθέσει στην αυξανόμενη λίστα των τηλεφωνικών απατών που πλήττουν την ελληνική κοινωνία, ειδικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Η γυναίκα η οποία περίμενε πληρωμή από κάποια υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από υποτιθέμενο εργαζόμενο της υπηρεσίας, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της και να λάβει τα χρήματα.

Μόνο που αντί να λάβει… έχασε, για την ακρίβεια, 19.000 ευρώ. Το συγκλονιστικό είναι πως ενώ η γυναίκα είχε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δυο παραγόντων, φαίνεται να είπε τον κωδικό που έλαβε στον “λογιστή”, επιτρέποντας του την ανεμπόδιστη μεταφορά των χρημάτων…

Μόλις η γυναίκα συνειδητοποίησε τί συνέβη, το κατήγγειλε στην αστυνομία.

Τα στοιχεία της φαίνεται πως βρήκαν οι απατεώνες μέσω της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, τα οποία για λόγους διαφάνειας υπάρχει υποχρέωση να δημοσιεύονται.

Αυτά τα περιστατικά δεν πλήττουν μόνο τα θύματα οικονομικά, αλλά προκαλούν επίσης φόβο και ανασφάλεια στην κοινότητα. Οι τηλεφωνικές απάτες είναι συχνά καλά οργανωμένες και οι θύτες χρησιμοποιούν εξελιγμένες τεχνικές για να εκμεταλλευτούν την καλή πίστη των ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων ή λιγότερο εξοικειωμένων με την τεχνολογία.

Η πρόληψη είναι το κλειδί για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. Ιδού μερικά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κανείς:

Επικοινωνία με την Τράπεζα: Όταν λαμβάνετε ύποπτα τηλεφωνήματα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας με το επίσημο νούμερο επικοινωνίας που έχετε και όχι αυτό που σας δόθηκε.

Μη Μοιράζεστε Προσωπικά Στοιχεία: Ποτέ μην δίνετε προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου, εκτός αν είστε βέβαιοι για τον παραλήπτη.

Αναφορά στην Αστυνομία: Όταν πέφτετε θύμα απάτης ή υποπτεύεστε μια απάτη, είναι κρίσιμο να το αναφέρετε στις αρχές για να προληφθούν άλλα περιστατικά.

Η περίπτωση της γυναίκας στο Μαλεβίζι είναι μια υπενθύμιση του πόσο σημαντική είναι η προσοχή και η ενημέρωση για τις επικίνδυνες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι απατεώνες. Με γνώση και προσοχή, μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας από τέτοιες απάτες και να αποκτήσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Ας ελπίσουμε ότι με την ενημέρωση και την υποστήριξη, τέτοιες καταστάσεις θα μειωθούν στο μέλλον.

 

Πηγή: maleviziotis.gr