Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι αγρότες για το Λιθαίο ποταμό ελλείψει παρέμβασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι αγρότες για το Λιθαίο ποταμό ελλείψει παρέμβασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες

2 Σεπτεμβρίου 2024 -

Την κατάσταση παίρνουν στα χέρια τους οι αγρότες της περιοχής, ελλείψει παρέμβασης των αρμοδίων φορέων όσον αφορά την διαχείριση των υδάτινων πόρων για την άρδευση.

Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Γέργερης και του Πανασσού στις νοτιοανατολικές ρίζες του Ψηλορείτη, μεγάλες ήταν οι ποσότητες του νερού οι οποίες «κατέβηκαν» από τον Λιθαίο ποταμό.

Καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν μεριμνήσει να επέμβουν ώστε να καθαριστεί ο ποταμός και να βρει το νερό τον δρόμο του για τα κανάλια της άρδευσης και του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, το έπραξαν οι αγρότες.

Με το σκαπετι λοιπόν στο χέρι και τη θέληση τους να λύσουν μόνοι τους ένα πρόβλημα πάνω από το οποίο δεν έχει σκύψει ακόμη κανείς έκαναν αυτό που όφειλε να κάνει η πολιτεία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του antilalospress οι αγρότες Σσγρεδάκης Μανωλης και Σκαλιδάκης Μιχαλης έσκαψαν και καθάρισαν τα κανάλια προκειμένου το νερό να οδηγηθεί στα σημεία που έπρεπε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο προεδρος της Μητρόπολης κ. Μελαμπιανάκης «πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης να κάνουν τις ανάλογες μελέτες για να μην χάνεται σταγόνα από το πολιτικό αγαθό. Δεν γίνεται να αφήνουμε τους φυσικούς πόρους να χάνονται ενώ τους έχουμε τόσο πολύ ανάγκη».

Δείτε το Βίντεο: