«Μπράβο Μαρία, σιγά σιγά, θα το βρείτε…» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

«Μπράβο Μαρία, σιγά σιγά, θα το βρείτε…»

30 Ιουλίου 2024 -

Σάκκαρη και Τσιτσιπάς συνεχίζουν απτόητοι στο απλό, αλλά σκόνταψαν στο πρώτο εμπόδιο ως ντουέτο. Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη σήκωσαν τα μαύρα πανιά -ως ντουέτο- από την ημέρα που η κλήρωση του μικτού τους έφερε αντιμέτωπους με το δίδυμο Ουέσλεϊ Κόολχοφ, Ντέμι Σχούουρς.

«Το ήξερα ότι θα είχαμε πολύ δύσκολο έργο, γιατί οι αντίπαλοί μας ειδικεύονται στα διπλά», εξηγεί ο Στέφανος. «Ο Ουέσλεϊ μάλιστα έχει φτάσει μέχρι το νούμερο 1 του Κόσμου, ενώ και η συμπαίκτριά του, η Ντέμι Σχούουρς είναι στο Top-10. Έχουν δουλέψει πάρα πολύ μαζί και η χημεία τους λειτούργησε καλύτερα. Αντίθετα, εμείς είμαστε περισσότερο παίκτες μονού και όχι ομάδα. Το δυνατό μας σημείο είναι το παιχνίδι στη baseline και σήμερα δεν βγήκε. Πήγαμε άσχημα και στις επιστροφές, και οι δύο, και αυτό μας κόστισε».

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα είδαν δύο ομάδες να παίζουν …διαφορετικό άθλημα η καθεμία. Η ιαχή «Ελλάς-Ελλάς» από τις κερκίδες δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει τις ισορροπίες Στα ορεινά του γηπέδου «Σιμόν Ματιέ», η μητέρα του Τσιτσιπά, Γιούλια, πάσχιζε να ενθαρρύνει το ελληνικό ντουέτο. «Μπράβο Μαρία, έτσι, θα το βρείτε σιγά σιγά».

Αλλά …δεν το βρήκαν ποτέ. Παρά την ποιοτική ανωτερότητά τους ως μονάδες, οι Σάκκαρη, Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο (4-6, 6-7) και έμειναν μακριά από τη διάκριση. Στη μικτή ζώνη, μετά τον αγώνα, τους είδαμε για πρώτη φορά μουτρωμένους. Τη μεγάλη ευκαιρία τους για μετάλλιο στο μικτό την έχασαν μάλλον στο Τόκιο (όπου άγγιξαν την τετράδα), παρά εδώ στο Παρίσι.

«Είναι λίγο άδικο να μιλήσουμε για χαμένη ευκαιρία», τόνισε η Σάκκαρη. «Είχαμε απέναντί μας το δυσκολότερο ζευγάρι του ταμπλό». Η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ σήμερα το μεσημέρι (γύρω στις 14.30) με έπαθλο μία θέση στα προημιτελικά του απλού, ενώ αργότερα θα παίξει και διπλό με παρτενέρ τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπάες, εξίσου ικανό στο χώμα, αύριο, στους «16» του απλού.

Πηγή gazzetta.gr