Καταργούν και το ΚΕΘΕΑ; - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Καταργούν και το ΚΕΘΕΑ;

12 Ιουλίου 2024 -

Ανησυχία και προβληματισμό δημιουργεί το νομοσχέδιο του Υ πουργείου Υγείας με θέμα «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρύθμισης» αφού όπως τονίζεται από το ΔΣ του συλλόγου οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ» ουσιαστικά καταργείται το ΚΕΘΕΑ…

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Με το νομοσχεδιο αυτό καταργείται το ΚΕΘΕΑ και όλοι οι φορείς που ασχολούνται με την απεξάρτηση.

Το προσωπικό και η περιουσία τους θα υπάγεται στο Εθνικό Οργανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ). Ο οργανισμός αυτός θα προωθεί τα εξαρτημένα άτομα στον αντίστοιχο φορέα που θα κρίνεται κατάλληλος για την κάθε περίπτωση (χωρίς όμως να ορίζεται με σαφήνεια το ζήτημα αυτό).  Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα κινδυνεύουν άμεσα με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών  μεθόδων τους.

Στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται η δυνατότητα στήριξης των οικογενειών των εξαρτημένων. Η συνένωση όλων σε ένα οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει».

Όλα αυτά ανησυχούν και προβληματίζουν και ζητείται «η έμπρακτη στήριξη από όλους τους φορείς. Ζητάμε από  ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί δίπλα μας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.».