Επισκέπτες  απ΄ όλο τον κόσμο και φέτος στο Matala Beach Festival – Τρεις ημέρες γεμάτες χρώμα, μουσική και δράση - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Επισκέπτες  απ΄ όλο τον κόσμο και φέτος στο Matala Beach Festival – Τρεις ημέρες γεμάτες χρώμα, μουσική και δράση

12 Ιουλίου 2024 -

«Πλημμύρισε» από κόσμο για άλλη μια χρονιά ο παραλιακός οικισμός των Ματάλων, υποδεχόμενος χιλιάδες επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο που έφτασαν στην Μεσαρά για να ζήσουν από κοντά το απόλυτο μουσικό γεγονός του Καλοκαιριού το Matala Beach Festival.

Άνθρωποι από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και διάφορα μέρη του κόσμου, βρέθηκαν το τριήμερο διοργάνωσης του Φεστιβάλ στα Μάταλα απολαμβάνοντας μουσικές συναυλίες και πλούσιες δράσεις.

Το  Matala Beach Festival 2024, ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Ιουλίου προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Η φημισμένη παραλία και οι ιστορικές σπηλιές, που στο παρελθόν φιλοξενούσαν τα παιδιά των λουλουδιών, «ζωντάνεψαν» ξανά κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου (5,6 και 7 Ιουλίου)  προσφέροντας μοναδικές στιγμές σε κατοίκους και επισκέπτες, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια μοναδική ατμόσφαιρα γεμάτη νοσταλγία και ενέργεια.

Τα Μάταλα γέμισαν μικρούς και μεγάλους που ήρθαν και φέτος από κάθε γωνιά του κόσμου να απολαύσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Το Matala Beach Festival, γνωστό για την πολύχρωμη και ελεύθερη ταυτότητά του, συνεχίζει να προσελκύει άτομα κάθε ηλικίας που επιθυμούν να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν  ζωντανές μουσικές εμφανίσεις από τοπικά και διεθνή συγκροτήματα, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλά ακόμη προσφέροντας ένα αξέχαστο τριήμερο γεμάτο διασκέδαση, χαλάρωση, εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

Παρόντες οι Εθελοντές του ΠΤ Μοιρών του ΕΕΣ

Παρόντες στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του Καλοκαιριού ήταν και οι Εθελοντές του ΠΤ Μοιρών του ΕΕΣ, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση: «Ολοκληρώθηκε το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ “Matala Beach Festival”, για το οποίο χιλιάδες κόσμου είχαν κατακλύσει την παραλία και τον οικισμό των Ματάλων για 3 συνεχόμενες ημέρες, από την Παρασκευή 5 ως την Κυριακή 7 Ιουλίου, ώστε να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή πολιτισμού, χαράς , ξεγνοιασιάς και ξέφρενης μουσικής που έχει γίνει πλέον πολιτιστικός θεσμός για την Μεσσαρά και όλη την Κρήτη.

Καταλυτική ήταν η προσφορά των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Π.Τ. ΜΟΙΡΩΝ που βρίσκονταν εκεί επί 24ώρου βάσεως, μαζί με ιατρούς από το Κ.Υ. Μοιρών για την άρτια υγειονομική και διασωστική κάλυψη των εκδηλώσεων και την διαχείριση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Με Κέντρο Επιχειρήσεων επανδρωμένο, εκτός των Εθελοντών, με ιατρικό προσωπικό από το Κ.Υ. Μοιρών και σε συνεχόμενη αναμονή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πάνω από 30 Εθελοντές κάθε μέρα και για 24 ώρες το 24ωρο έδωσαν το παρόν για την ασφάλεια των επισκεπτών και διοργανωτών του Φεστιβάλ.

Τα δεκάδες περιστατικά, απλά στην πλειοψηφία τους, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, όπως και μερικά περιστατικά, όπως μερικά περιστατικά μέθης και η καρδιακή ανακοπή ενός 75χρονου τουρίστα, για τα οποία μετά τις Α βοήθειες, αποφασίστηκε η άμεση διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Ευχαριστούμε, από καρδιάς τους Εθελοντές μας για μια ακόμα επιτυχημένη και κυρίως ασφαλή δράση!!!».

 

Το Youth Crete στο Matala Beach Festival

Παρόν και το Youth Crete με τους νεαρούς εθελοντές να συμβάλουν ενεργά στην διοργάνωση!

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται «Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Matala Beach Festival 2024, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς στην Κρήτη, το οποίο προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Youth Crete, με τη δυναμική συμμετοχή του, ανέδειξε για άλλη μια φορά τη δημιουργικότητα και την ενέργεια των νέων της Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τη δύναμη του εθελοντισμού. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Youth Crete συμμετείχε σε μια σειρά από δραστηριότητες και εκδηλώσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις και άφησαν αποτύπωμα, όπως το face painting και η υποστήριξη των καλλιτεχνών, των χορηγών και της οργανωτικής ομάδας του φεστιβάλ.

Οι εθελοντές του Youth Crete, όπως και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που συνεισέφεραν στην υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης μαζί με το Κέντρο Υγείας Μοιρών, έδειξαν το αληθινό πνεύμα της προσφοράς και της συνεργασίας. Άνθρωποι από όλη την Κρήτη χωρίς να γνωρίζονται από πριν, ορισμένοι χωρίς προηγούμενη εμπειρία εθελοντισμού, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλουν στη διοργάνωση. Σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μανο Μαλεφιτσάκη, τον κ. Γιάννη Χαρκιωτάκη, MBF LEAD, τον κ. Νίκο Χιωτάκη, Πρόεδρο Πιτσιδίων-Ματάλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων-Ματάλων και τον Πρόεδρο του κ. Γιάννη Τσιτερή, τους κ.κ. Ισμήνη Τσιτεράκη και Αντώνη Κεφαλάκη από τη Μονομετοχική Εταιρεία Ματάλων, αλλά και τοπικούς επιχειρηματίες και κατοίκους των Ματάλων, οι εθελοντές του Youth Crete έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην 11η επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ των Ματάλων.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεισφορά όλων των μελών και εθελοντών, που με το πάθος και την αφοσίωσή τους κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά» δήλωσε η κα Θεοδώρα Κουτεντάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης. «Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την άψογη συνεργασία. Συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και ενέργεια να προάγουμε την ενεργή συμμετοχή, τη χειραφέτηση και την ενδυνάμωση των νέων στην Κρήτη».