Η Κρεϊτσίκοβα με ανατροπή τη Ριμπάκινα και τελικός στο Wimbledon - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Η Κρεϊτσίκοβα με ανατροπή τη Ριμπάκινα και τελικός στο Wimbledon

12 Ιουλίου 2024 -

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα απέκλεισε την Έλενα Ριμπάκινα με 2-1 στα ημιτελικά του Wimbledon και κόντρα στην Τζασμίν Παολίνι θα παίξει για τον 2ο τίτλο της καριέρας της σε Grand Slam.

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα είναι ξανά εδώ, η 28χρονη Τσέχα επιστρέφει και πάλι σε μεγάλους τελικούς, καθώς νικώντας την Έλενα Ριμπάκινα με 3-6, 6-3, 6-4 θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Wimbledon.

Το Σάββατο (13/7) η Κρεϊτσίκοβα θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας με αντίπαλο την Τζασμίν Παολίνι, σε ένα ζευγάρι που δεν γνωρίζουμε πόσοι θα προέβλεπαν στην εξέλιξη του τουρνουά.

Αν τα καταφέρει η Κρεϊτσίκοβα, θα φθάσει στον 2ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της, μετά τον θρίαμβό της στο Roland Garros το 2021, όταν στον ημιτελικό είχε νικήσει τη Μαρία Σάκκαρη με 2-1 και στον τελικό την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, επίσης στα τρία σετ.

Η Κρεϊτσίκοβα και η Παολίνι έχουν βρεθεί αντίπαλες μόλις μια φορά κι αυτή στο μακρινό παρελθόν, όταν και οι δυο τους βρίσκονταν εκτός του Top 100. Ήταν για αγώνα των προκριματικών στο Australian Open το 2018, με την Κρεϊτσίκοβα να νικά με 6-2, 6-1.

Η Ριμπάκινα, η μόνη παίκτρια από το Top 5 που απέμενε για να κατακτήσει το Wimbledon, όπως και το 2022, απογοήτευσε.

Η παίκτρια που αγωνίζεται για το Καζακστάν, μπήκε εντυπωσιακά στον ημιτελικό, προηγήθηξκε 4-0, 5-1 και έκλεισε εύκολα το 1ο σετ με 6-3. Όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Η Κρεϊτσίκοβα διατηρώντας το σερβί της προηγήθηκε 3-2 στο 2ο σετ και αμέσως μετά με break έκανε το 4-2. Αυτό ανέβασε περισσότερο την αυτοπεποίθησή της, έφθασε στο 5-2 και στο 9o game σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, όμως αγχώθηκε και κινδύνευσε.

Προηγήθηκε 40-0, η Ριμπάκινα έσωσε τα τρία set points, η Κρεϊτσίκοβα με δύο διπλά λάθη, χαράμισε άλλες δύο ευκαιρίες, όμως στην 6η κατέκτησε το σετ με 6-3.

Στο 3ο σετ η Ριμπάκινα προηγήθηκε μέχρι το 3-2, όμως δέχθηκε break στο 7o game, με την Κρεϊτσίκοβα να ξεφεύγει με 5-3 και με love game να πετυχαίνει το 6-4, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Η Ριμπάκινα παραμένει στο Νο.4, η Κρεϊτσίκοβα, Νο.2 τον Φεβρουάριο του 2022, με την πρόκριση στον τελικό ανέβηκε 18 θέσεις και στο Νο.14, αν κατακτήσει τον τίτλο θα βρεθεί στο Νο.10.



Πηγή gazzetta.gr