Ευρωκοινοβούλιο: Και τρίτη ακροδεξιά ομάδα υπό το γερμανικό AFD - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ευρωκοινοβούλιο: Και τρίτη ακροδεξιά ομάδα υπό το γερμανικό AFD

10 Ιουλίου 2024 -

Μετά τους εθνικιστές όπως τους χαρακτήρισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ «Πατριώτες για την Ευρώπη» την εμφάνισή της κάνει η ακροδεξιά ομάδα “Ευρώπη κυρίαρχων εθνών”. Το AFD– «Εναλλακτική για τη Γερμανία», με 14 ευρωβουλευτές, θα είναι το μεγαλύτερο από τα εννέα κόμματα που συμμετέχουν. Η ακροδεξιά ομάδα με 28 νομοθέτες, θα είναι πολύ μικρότερη από τους «Πατριώτες για την Ευρώπη», με 84 ευρωβουλευτές.

Εκτός από το AfD, η ομάδα «Κυρίαρχων Εθνών» θα περιλαμβάνει μικρά κόμματα από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, Σλοβακία, Ισπανία, Τσεχία και Ουγγαρία.

Στη νέα ομάδα δεν θα ενταχθεί, ο Maximilian Krah, του οποίου η άρνηση να καταδικάσει τα SS των Ναζί οδήγησε στην εκδίωξη του κόμματος από το την ομάδα της Λεπέν «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID).

Στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει ήδη η ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) με 78 έδρες, στην οποία το ισχυρότερο κόμμα είναι οι Fratelli d’ Italia της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Η «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID) στην οποία συμμετείχε η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν αντικαταστάθηκε ουσιαστικά από την ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» (Patriots for Europe) όπου στην κορυφή της ιεραρχίας είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Όρμπαν και πρόεδρος ο Ζορντάν Μπαρντελά.

Οι εξελίξεις έρχονται μία εβδομάδα πριν από την ακρόαση και την ψηφοφορία για την δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πηγή ertnews.gr