Εύβοια: Σκότωσαν γατάκια και τα πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Εύβοια: Σκότωσαν γατάκια και τα πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών

7 Ιουλίου 2024 -

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώων σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Εύβοια, όπου σκότωσαν μικρά γατάκια και τα πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών.

Όλα έγιναν στον δήμο Ερέτριας, με τον δράστη ή τους δράστες να σκοτώνουν τα τρία ζωάκια και στη συνέχεια να τα πετούν σε κάδο απορριμάτων.

Τα γατάκια βρήκε ένας 8χρονος, ο οποίος μόλις τα αντίκρισε άρχισε να φωνάζει και να κλαίει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο παππούς του παιδιού, τα γατάκια ήταν περίπου τριών μηνών. Ο ίδιος και ο εγγονός του βρίσκονταν εκεί, καθώς λίγα μέτρα πιο πέρα είχε εκδήλωση.

Η ανάρτηση του παππού του 8χρονου

«ΑΙΣΧΟΣ – ΝΤΡΟΠΗ.

ΕΡΕΤΡΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ 8 ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ.

ΕΤΡΕΞΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΕΟ ΑΥΤΟ ΘΕΑΜΑ.
ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΝΕΚΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΜΗΝΩΝ.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΓΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΤΙ , ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ Η ΜΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΙΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ «Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΛΟΓΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ…..ΘΑΥΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ.

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΑΚΑΚΑ ΓΑΤΑΚΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ… ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

Τρία γατάκια σκότωσαν και πέταξαν σε κάδο στην Εύβοια

Κακοποίηση ζώων: Τι ορίζει ο νόμος

Όσον αφορά στις κυρώσεις που αφορούν στην κακοποίηση και κακή μεταχείριση ζώων, αυτές τροποποιήθηκαν πρόσφατα και έγιναν πολύ πιο αυστηρές. Οι κυρώσεις, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του νόμου 4039/2012 είναι:

  • Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ.
  • Για τους παραβάτες που κακοποιούν ζώα είτε βιντεοσκοπούν παρανόμως ζώα για κερδοσκοπία, ισχύει επίσης η ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ.
  • Οι παραβάτες του άρθρου 12 για απαγόρευση χρησιμοποίησης ζώου σε κάθε είδους θεάματα και συναφείς δραστηριότητες (τσίρκο, θίασο, παραστάσεις, παρελάσεις, ψυχαγωγικά παιχνίδια, μουσικές συναυλίες, επιδείξεις, πανηγύρια, πίστες αυτοκινητιδίων), σε μονομαχίες και στην εκτροφή για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών και άλλων ουσιών, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ.
  • Σε περίπτωση εισαγωγής στην Ελλάδα ζώων συντροφιάς, που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση, καθώς και σε περίπτωση κλοπής οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς, η ποινή είναι φυλάκιση έξι μηνών και χρηματική ποινή μέχρι τριών χιλιάδων ευρώ, ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες μέχρι οκτώ χιλιάδες ευρώ.
  • Σε περίπτωση υποτροπής των δραστών οι χρηματικές ποινές διπλασιάζονται.

Πηγή in.gr