Τένις: Πρωταθλήτρια στο Ίστμπουρν η Κασάτκινα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τένις: Πρωταθλήτρια στο Ίστμπουρν η Κασάτκινα

29 Ιουνίου 2024 -

Με εμφατική επικράτηση επί της Λέιλα Φερνάντεζ με 6-3, 6-4, η Ντάρια Κασάτκινα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά του Ίστμπουρν, λίγο πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της στο Wimbledon.

Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε το τουρνουά στο Ίστμπουρν η Ντάρια Κασάτκινα, η οποία επικράτησε στον τελικό της Λέιλα Φερνάντεζ με 6-3, 6-4 και πανηγύρισε το πρώτο της τίτλο φέτος και τον 7ο συνολικά.

Η Κασάτκινα ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, πραγματοποιώντας break στο πρώτο service game της Καναδής για να πάρει στη συνέχεια δύο games διαφορά (2-0). Η κάτοχος του φετινού τίτλου στο Ίστμπουρν κατάφερε να σβήσει τρία break points της αντιπάλου της στο 6ο game, χάνοντας και η ίδια τρία break points στο 7ο game. Η Κασάτκινα διατήρησε την υπέρ της διαφορά και 9ο game… έσπασε ακόμη μία φορά το σερβίς της αντιπάλου της για να πάρει το προβάδισμα (6-3).

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλήτριες δεν έβγαλαν την ίδια σταθερότητα στο σερβίς, μιας και έγιναν πέντε breaks. Παρά το γεγονός ότι η Φερνάντεζ βρέθηκε μπροστά στο 7ο game μετά από δύο σερί breaks, η Κασάτκινα βρήκε την απάντηση στο 8ο game (4-4). Η Ρωσίδα πήρε το προβάδισμα με τις μπάλες στα χέρια (5-4) και στο 10ο game πραγματοποίησε ακόμη ένα break για να κλείσει το σετ (6-4) και να κατακτήσει το τρόπαιο.



Πηγή gazzetta.gr