Με επιτυχία το 2ο Σκαλιδοτρέχω στη Γαλιά – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς και Σύλλογος Γυναικών Γαλιάς οι καλύτεροι οικοδεσπότες - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Με επιτυχία το 2ο Σκαλιδοτρέχω στη Γαλιά – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς και Σύλλογος Γυναικών Γαλιάς οι καλύτεροι οικοδεσπότες

28 Ιουνίου 2024 -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου το 2ο Σκαλιδοτρέχω στη Γαλιά. Ο διοργανωτής Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς, με την στήριξη του Συλλόγου Γυναικών Γαλιάς, αποτέλεσαν τους καλύτερους οικοδεσπότες για τον κόσμο που βρέθηκε στη Γαλιά προκειμένου να συμμετέχει στο 2ο Σκαλιδοτρέχω!

Και βέβαια για τους νικητές, εκτός από τα «κλασικά» μετάλλια – για όλους τους συμμετέχοντες- αλλά και κύπελλα για τους νικητές των διαφόρων κατηγοριών, υπήρχε και ένα ξεχωριστό έπαθλο για τον πρώτο νικητή και την πρώτη νικήτρια στην Γενική Κατηγορία του 2ου Σκαλιδοτρέχω, που δεν ήταν άλλο από μία Σκαλίδα!!!! Ξεχωριστό έπαθλο που σίγουρα θα πάρει περίοπτη θέση στην συλλογή των νικητών!

Να σημειωθεί ότι το 2ο Σκαλιδοτρέχω κόσμησε με τις έξυπνες και όμορφες μαντινάδες της η εξαιρετική Γαλιανή Μαντιναδολόγος Χαριστή Φανουράκη Κουκουμπεδάκη, η οποία έδωσε το παρόν και στο χώρο της εκδήλωσης!

Οι μαντινάδες της ήταν παντού σε ταμπελίτσες καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής να δίνουν ρυθμό και κουράγιο στους συμμετέχοντες, κάνοντάς τους πολλές φορές να γελάσουν και να πάρουν «αναπνιά» για να συνεχίσουν μέχρι τον τερματισμό!

Ο αγώνας διοργανώθηκε με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Φαιστού, ενώ οι Εθελοντές Σαμαρείτες ήταν και σε αυτή την διοργάνωση παρόντες να προσφέρουν υγειονομική κάλυψη και να κάνουν τους δρομείς να αισθάνονται ασφαλείς καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του αγώνα!

Από την πλευρά τους οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Γαλιάς, προσέφεραν τις παραδοσιακές χειρομηλόπιτες που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι συμμετέχοντες και άλλα κεράσματα!

Δύο διαδρομές

Από νωρίς το απόγευμα η Γαλιά άρχισε να γεμίζει με κόσμο, με τους διοργανωτές να είναι πανέτοιμοι.

Η Γραμματεία παρέδιδε τον απαραίτητο εξοπλισμό (μπλουζάκι, τσιπ χρονομέτρησης και αριθμό συμμετοχής) ενώ η παρασκευή των χειρομηλόπιτων από της Γυναίκες της Γαλιάς είχε ήδη ξεκινήσει.

Οι περισσότεροι βέβαια, προτίμησαν να γευτούν το παραδοσιακό έδεσμα μετά τον αγώνα – αυτό ήταν και το λογικό- ωστόσο  υπήρξαν και εκείνοι που μπήκαν στον «πειρασμό» και δοκίμασαν πριν την έναρξη του 2ου Σκαλιδοστρέχω!

Οι διαδρομές ήταν δύο. Συγκεκριμένα, ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων ο οποίος ξεκίνησε στις 6.45, από το Ηρώο της Γαλιάς. Την εκκίνηση έδωσε ο Πρόεδρος του ΠΣ Γαλιάς  Μανώλης Στεφανουδάκης με την Πρόεδρο της Κοινότητας Γαλιάς  Ελένη Λαμπροπούλου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Φαιστού Γιώργο Ντισπυράκη.

Οι συμμετέχοντες διένυσαν άσφαλτο αλλά και χωματόδρομο περνώντας μέσα από ελαιόφυτα και περιβόλια μέσα στη φύση  «κυκλώνοντας» το κεφαλοχώρι του Δήμου Φαιστού και καταλήγοντας από την βόρεια πλευρά του χωριού στον κεντρικό δρόμο και στο Ηρώο απ όπου και είχαν ξεκινήσει.

Υπήρχαν οι κατηγορίες:

Γενική κατάταξη Ανδρών-Γυναικών

Κατηγορίες Ανδρών: έως 39 ετών / 40-49 / 50-59 / 60+

3 Κατηγορίες Γυναικών: έως 39 ετών / 40-49 / 50-59 / 60+

Στα πλαίσια του 2ου Σκαλιδοτρέχω, πραγματοποιήθηκε και αγώνας δρόμου μαθητών ενός χιλιομέτρου!

Η εκκίνηση δόθηκε στην πλατεία του χωριού μπροστά στο Ηρώο, συνεχίστηκε Θα συνεχίζει κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της Γαλιάς και κατέληξε  πάλι στην πλατεία του χωριού μπροστά στο Ηρώο.