Σίνερ: Πρώτη νίκη ως Νο.1 του κόσμου (vid) - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Σίνερ: Πρώτη νίκη ως Νο.1 του κόσμου (vid)

19 Ιουνίου 2024 -

Την πρώτη του νίκη ως Νο.1 του κόσμου πήρε ο Γιανίκ Σίνερ, στον πρώτο γύρο του Χάλε, επικρατώντας με 6-7(8), 6-3, 6-2 του Ταλόν Γκρίκσπουρ.

Στο δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε πήρε ο Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως Νο.1 του κόσμου με μία μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Ταλόν Χρίκσπουρ με 6-7(8), 6-3, 6-2.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ιταλό τενίστα να είναι αρκετά νωθρός και να δυσκολεύεται να κλείσει τα games. Από την άλλη ο Ολλανδός, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και κάλεσε ιατρικό time out στα πρώτα games του σετ, κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ του. Το πρώτο σετ κρίθηκε στο tie-break με τον Σίνερ να προηγείται με 4-0 του Ολλανδού, ο οποίος πραγματοποίησε συγκλονιστική ανατροπή σβήνοντας δύο set points του Σίνερ. Το 10-8 ήρθε για τον Ολλανδό στο tie-break και συνάμα το προβάδισμα στο ματς.

Στο 2ο σετ ο Σίνερ βρέθηκε αντιμέτωπος με τριπλό break-point (0/40), ωστόσο με 5 σερί πόντους κατάφερε να φτάσει στο ίσως πιο κρίσιμο hold του αγώνα, διατηρώντας το προβάδισμα με 3-2, ενώ αμέσως μετά έφτασε σε break κάνοντας το 4-2 για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider set τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Νο1 του κόσμου, ο οποίος βρήκε break νωρίς (2-1) το οποίο και εξαργύρωσε (3-1), ενώ στη συνέχεια βρήκε ένα ακόμα κάνοντας το 5-2 και αμέσως μετά με love-game σφράγισε την πρόκριση για τον 2ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Φαμπιάν Μαροζάν που με τη σειρά του κέρδισε τον Ρώσο Ρομάν Σαφιούλιν με 7-5, 4-6, 6-1.

Πηγή gazzetta.gr