Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν θα λάβει μέρος η Σαμπαλένκα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν θα λάβει μέρος η Σαμπαλένκα

17 Ιουνίου 2024 -

Την απόφαση να μην παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε γνωστή η Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία χαρακτήρισε υπερβολική τη συνεχή αλλαγή επιφάνειας για το σώμα της.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν με την Αρίνα Σαμπαλένκα να ανακοινώνει την αποχή από το μεγάλο γεγονός στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η Νο.3 τενίστρια στον κόσμο έκανε ξεκάθαρο πως η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα της, μιας και κατάγεται από την Λευκορωσία. Όπως είναι γνωστό οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ρωσίας και Λευκορωσίας έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά με ουδέτερη σημαία και χωρίς να φέρουν διακριτικά των χωρών τους, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης χρυσού μεταλλίου δεν θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος των χωρών τους.

Η κάτοχος δύο Grand Slam στην… αιτιολόγηση για τη μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε πως το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ και πως έβαλε ως προτεραιότητα την υγεία της, καθώς η συνεχή εναλλαγή επιφανειών είναι υπερβολική.



Πηγή gazzetta.gr