Σάκκαρη: «Έπαθα κρίση πανικού σε αγώνα, χρειάστηκα ενάμιση χρόνο να διαχειριστώ το Νο.3» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Σάκκαρη: «Έπαθα κρίση πανικού σε αγώνα, χρειάστηκα ενάμιση χρόνο να διαχειριστώ το Νο.3»

15 Ιουνίου 2024 -

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για όλους και για όλα προσκεκλημένη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και μεταξύ αυτών αποκάλυψε τις δυσκολίες διαχείρισης που αντιμετώπισε πριν από δύο χρόνια όταν ανέβηκε μέχρι το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία Σάκκαρη φιλοξενήθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη στους «Πρωταγωνιστές», με την 28χρονη τενίστρια να μιλά για τη δύσκολη εποχή που πέρασε όταν βρέθηκε στο Νο.3, για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την αυστηρή κριτική που δέχονται, καθώς και για την αλλαγή προπονητή.

Η Σάκκαρη ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης στις 21 Μαρτίου 2022, βρέθηκε εκεί για άλλες οκτώ εβδομάδες, μέχρι τις 29 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Αναφερόμενη σε εκείνη την περίοδο, η Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για το διαχειριστεί.

«Όταν πήγα στο Νο.3 βρισκόμουν στην Καλιφόρνια και κέρδισα την τότε Νο.2 του κόσμου. Ηταν κάτι άπιαστο για εμένα. Το γιορτάσαμε εκεί αργά το βράδυ. Για να είμαι ειλικρινής όμως, το Νο.3 ήταν ευχή και κατάρα μαζί. Όταν έφτασα εκεί, άρχισα να βάζω πολλή πίεση στον εαυτό μου. Μου πήρε ενάμιση χρόνο να το διαχειριστώ όλο αυτό. Σήμερα είμαι έτοιμη να το διαχειριστώ. Μετά από ένα μήνα πήγα στην Στουτγκάρδη και με έπιασε πρώτη φορά κρίση πανικού μέσα στο γήπεδο.

Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον αγώνα με κρίση πανικού. Το δούλεψα πολύ, με έχει πιάσει μόνο μια φορά από τότε. Ήθελα να ξεφύγω από το συναίσθημα ότι είμαι μέσα στο γήπεδο και δεν γίνεται να χάσω, επειδή είμαι Νο.3. Δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Τώρα ξέρω ότι είναι εντάξει να χάσεις», είπε η Σάκκαρη.

«Από τον καναπέ όλα είναι πάρα πολύ εύκολα»

Επίσης, μιλώντας για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τόνισε: «Είναι ένας παίκτης τρομερός. Εχει απίστευτο ταλέντο. Είναι ένα παιδί που έχει δώσει τα πάντα για αυτό το σπορ από πολύ μικρός. Νομίζω ότι αυτό που έχει καταφέρει είναι αδιανόητο. Όλοι οι αθλητές είμαστε αδικημένοι. Όταν κάνουμε κάτι μας ανεβάζουν στα ουράνια, και μόλις δεν πάμε καλά είμαστε για πέταμα. Από τον καναπέ όλα είναι πάρα πολύ εύκολα».

Για τη λύση συνεργασίας, έπειτα από πέντε χρόνια με τον Τομ Χιλ και την αλλαγή προπονητή, είπε: «Ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, ακόμα και στο Νο1 να είσαι. Εγώ έχω φτάσει μέχρι το Νο.3, θέλω να φτάσω στην κορυφή όμως. Και για να το κάνω αυτό πρέπει να έχω έναν σωστό άνθρωπο δίπλα μου. Ενιωθα ότι ο προηγούμενος προπονητής μου δεν μπορούσε να με βοηθήσει άλλο, σταματήσαμε τη συνεργασία μας πολύ φιλικά. Είχαν χαθεί λίγο τα όρια, γιατί είχαμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Χρειαζόμουν κάποιον πιο έμπειρο δίπλα μου».

Πηγή gazzetta.gr