Αϊτή: Στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος διακομίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γκάρι Κονίλ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αϊτή: Στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος διακομίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γκάρι Κονίλ

9 Ιουνίου 2024 -

Ο νέος πρωθυπουργός της Αϊτής, Γκάρι Κονίλ, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από επείγον αναπνευστικό περιστατικό, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είχε κρίση άσθματος. Έχει γιατρούς γύρω από το κρεβάτι του», είπε η πηγή υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία.

Ο Κονίλ, 58 ετών, διορίστηκε στην πρωθυπουργία από το Προεδρικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Αϊτής στις 29 Μαΐου και ορκίστηκε τη Δευτέρα.

Ο Κονίλ είχε υπηρετήσει ως πρωθυπουργός της Αϊτής για σύντομο χρονικό διάστημα το 2011-2012 και ήταν μέχρι πρόσφατα περιφερειακός διευθυντής της UNICEF της υπηρεσίας βοήθειας του ΟΗΕ.

Από την στιγμή του διορισμού του έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το Συμβούλιο για τη συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου.

Πριν την κατάρρευσή του, ο Γκάρι επισκέφθηκε το διεθνές αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Αϊτής Πορτ-ο-Πρενς, επαινώντας τις προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας που επέτρεψαν την επανέναρξη των πτήσεων μετά από διακοπή για περισσότερο από τρεις μήνες λόγω επιθέσεων συμμοριών.

Πηγή ertnews.gr