Αλκαράθ: Στον τελικό του Roland Garros με μεγάλη ανατροπή - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αλκαράθ: Στον τελικό του Roland Garros με μεγάλη ανατροπή

8 Ιουνίου 2024 -

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros πήγε στον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος με νίκη 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 επί προκρίθηκε στο τελευταίο ματς του γαλλικού Grand Slam.

Τι κι αν βρέθηκε πίσω με 2-1 στα σετ ο Κάρλος Αλκαράθ πραγματοποίησε μία μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ με σκορ 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 και σφράγισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros. Ο αντίπαλος του νεαρού Ισπανού θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, όπου ανατριώνται οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Άλεξ Ντε Μινόρ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον κάτοχο δύο Grand Slam τίτλων, ο οποίος σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα έχασε το πρώτο σετ με 6-2 από τον Νο.1 του κόσμου. Η απάντηση του Ισπανού ήταν άμεση και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε break στο πρώτο του service game, πραγματοποίησε δύο… σπασίματα στο σερβίς του Ιταλού και έφερε τον ημιτελικό στα ίσα.

Ο Νο.1 τενίστας του κόσμου, στο τρίτο σετ πραγματοποίησε εμφάνιση carbon με αυτή του Αλκαράθ στο δεύτερο σετ. Δέχθηκε break στο τρίτο game (2-1), όμως ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση με τέσσερα σερί κερδισμένα games (5-2). O Νο.3 του κόσμου μείωσε σε 5-3 με τον Σίνερ να κλείνει το σετ με 6-3.

Το τέταρτο σετ δεν είχε πολλά ρίσκα από τους δύο τενίστες. Ο Σίνερ ήθελε να διαχειριστεί το προβάδισμά του και ο Αλκαράθ είχε ως προτεραιότητα να κρατήσει το σερβίς του. Αμφότεροι στάθηκαν εξαιρετικά με τις μπάλες στα χέρια και στο 10ο game ο Ισπανός βρήκε το πρώτο break point στο σετ, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο για αν στείλει το ματς σε decider (6-4).

Εκεί ο Ισπανός τενίστας πήρε από νωρίς το προβάδισμα, ξεκινώντας με σερί 3-0 συμπεριλαμβανομένου ενός break. Ο Αλκαράθ διατήρισε τη διαφορά των τριών games και στο 9ο game μετά από ένα χαμένο match point, έκλεισε το σετ (6-3) και πανηγύρισε τη συμμετοχή του στον τελικό του γαλλικού Grand Slam.

Πηγή gazzetta.gr