Τσιτσιπάς – Αλκαράθ 0-3: Δεν βρήκε… αντίδοτο στο σερί του Ισπανού - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τσιτσιπάς – Αλκαράθ 0-3: Δεν βρήκε… αντίδοτο στο σερί του Ισπανού

5 Ιουνίου 2024 -

Την ήττα από τον Κάρλος Αλκαράθ με 3-6, 6-7(3), 4-6 γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποχαιρετώντας το φετινό Roland Garros στην προημιτελική φάση.

Την έκτη σερί ήττα από τον Κάρλος Αλκαράθ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 3-6, 6-7(3), 4-6 και έμεινε εκτός Roland Garros από την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Για ακόμη μία φορά, ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις απέναντι στον Ισπανό, με συνέπεια να ηττηθεί. Στα ημιτελικά ο Αλκαράθ θ’ αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Γκριγκό Ντιμιτρόφ.

Ισπανική κυριαρχία στο πρώτο σετ

Το εναρκτήριο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος στο πρώτο game του παιχνιδιού έκανε το break το οποίο εκμεταλλεύτηκε με ένα hold στη συνέχεια (2-0). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο του game στο ματς (2-1), με τον Ισπανό να κρατάει τη διαφορά των δύο games (3-1). Για το υπόλοιπο του πρώτου σετ, ο Νο.3 του κόσμου διατήρησε το προβάδισμά του, στέλνοντας τον Τσιτσιπά στη γραμμή του σερβίς για να παραμείνει στο σετ. Ο Ισπανός, όμως, πραγματοποίησε ακόμα ένα break για να πάρει κεφάλι στο παιχνίδι με 6-3.

Απάντηση στο break, αλλά αδυναμία στο tie-break

Ίδια έναρξη με το πρώτο σετ είχε το δεύτερο για τον Κάρλος Αλκαράθ. Στο πρώτο service game του Τσιτσιπά, ο Ισπανός έκανε το break και hold έκανε το 3-0. Ο Έλληνας, σε αντίθεση με το εναρκτήριο σετ, είχε πολύ καλή αντίδραση και με τρία σερί game έκανε το 3-3. Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς του και το σετ κρίθηκε στο tie-break. Εκεί, o Αλκαράθ ήταν ανώτερος του Τσιτσιπά και με τρία mini-breaks έναντι ενός έκανε το 7-3 και διπλασίασε τα σετ του με 7-6 (3).

Ένα break ήταν αρκετό για το 3-0

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πιο σταθερός σε αντίθεση με τα προηγούμενα. Ο Έλληνας πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα, όμως ο Ισπανός πάντα κρατούσε το σερβίς του και έφερνε στα ίσα το σετ. Με το σκορ στο 3-3 ο Αλκαράθ βρήκε μία ευκαιρία για break, την οποία εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο (4-3). Το… σπάσιμο στο σερβίς του Τσιτσιπά, ακολούθησε ένα hold (5-3), με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Ο 25χρονος μείωσε, προσωρινά, αλλά ο Αλκαράθ με τις μπάλες στα χέρια έκανε το 6-4 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.



Πηγή gazzetta.gr