Τζόκοβιτς: Αρνείται να χάσει ο ακούραστος Νόλε - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τζόκοβιτς: Αρνείται να χάσει ο ακούραστος Νόλε

4 Ιουνίου 2024 -

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε ακόμη ένα ματς με διάρκεια 4+ ωρών βγήκε νικητής και με μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Φρανσίσκο Σερούντολο με 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο κάτοχος του περυσινού Roland Garros αρνείται να χάσει και δεν υπολογίζει σε χρονική διάρκεια παιχνιδιών. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε μία ακόμη ανατροπή στο φετινό Grand Slam και πήρε τη νίκη με 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3 κόντρα στον Φρανσίσκο Σερούντολο.

Αυτή ήταν η 370η νίκη του Σέρβου τενίστα σε Grand Slam και ανέβηκε πρώτος στην σχετική λίστα ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ, έχοντας πλέον και τις περισσότερες συμμετοχές σε προημιτελικά Grand Slam με 59, ξεπερνώντας τις 58 του Ελβετού.

Ο έμπειρος Σέρβος τενίστας πήρε με σχετική άνεση το πρώτο σετ, ωστόσο φάνηκε να αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στο γόνατο. Το γεγονός αυτό τον επηρέασε αρκετά με συνέπεια να χάσει τα επόμενα δύο σετ και στο τέταρτο σετ να δεχθεί πρώτος break. Σε εκείνο το σημείο, ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε ν’ αποκτά ρυθμό και να βάζει στην εξίσωση του ματς και το κοινό. Μάλιστα, κατάφερε να γυρίσει από το 2-4 και με 7-5 να στείλει το σετ σε πέμπτο σετ.

Ο 37χρονος Σέρβος πήρε… πανηγυρικά το πρώτο σετ, ωστόσο φάνηκε να αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στο γόνατο, σε σημείο να μην μπορεί να κινηθεί στο γήπεδο όπως θα ήθελε. Έχασε τα δύο επόμενα σετ και δέχτηκε πρώτος μπρέικ στο τέταρτο, όμως ίσως έδρασαν τα παυσίπονα και άρχισε σιγά-σιγά να κινείται καλύτερα, με αποτέλεσμα να πάρει τρία σερί γκέιμ μετά το 2-4 και να κατακτήσει τελικά το σετ με νέο μπρέικ στο 6-5.

Ο Νόλε είχε το μομέντουμ και με το γρήγορο 2-0 στο τελευταίο σετ, όλα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους. Ωστόσο, ο Αργεντινός έκανε το break back και μείωσε σε 2-1. Η «μάχη» συνεχίστηκε και στο 8ο game ο Τζόκοβιτς έκανε το break και προηγήθηκε 5-3, για να κλείσει στο 9ο game το σετ και συνάμα το ματς. Στα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φριτζ – Ρουντ.

Πηγή gazzetta.gr