Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ: Έξι στα έξι για τον Μανώλη Στεφανουδάκη – Η Κρητική ψυχή μίλησε στο Kobe Universiade Memorial Stadium της Ιαπωνίας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ: Έξι στα έξι για τον Μανώλη Στεφανουδάκη – Η Κρητική ψυχή μίλησε στο Kobe Universiade Memorial Stadium της Ιαπωνίας

28 Μαΐου 2024 - /

Στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΑμεΑ στην κατηγορία F54 του ακοντισμού, είναι πλέον «χαραγμένο»  το όνομα του Γίγαντα Μεσαρίτη αθλητή Μανώλη Στεφανουδάκη, τα τελευταία 12 χρόνια!!!

Από το 2013 μέχρι και σήμερα, ο Μανώλης αποδεικνύει την παγκόσμια υπεροχή του στον ακοντισμό, κατακτώντας και στα έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, ένα μετάλλιο και μια θέση στο βάθρο των νικητών!  Κάνοντας το «ντεμπούτο» του το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ  με χάλκινο και συνεχίζοντας όλα αυτά τα χρόνια με Ασημένιες και Χρυσές βολές!!!

Το 2013 στη Λυών ο Μανώλης Στεφανουδάκης κάνει την αρχή με το Χάλκινο Μετάλλιο με καλύτερη βολή στα 27.70μ.!

Το 2015 στην  Ντόχα του Κατάρ ο Μανώλης «καρφώνει» το ακόντιό του στα 28.45μ.κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο.

Το ξεκίνημα σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα πραγματικά εντυπωσιακό και η συνέχεια ακόμα πιο σαρωτική!

Το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου ο Μανώλης διατηρεί τα σκήπτρα στον ακοντισμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κατακτώντας άλλο ένα Χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ αγώνων.

Ο κάτοχος δύο Παραολυμπιακών μεταλλίων, στην πέμπτη του βολή στέλνει το ακόντιο στα 29 μέτρα  και 51 εκατοστά, επίδοση που τον φέρνει στην υψηλότερη θέση του πόντιουμ των νικητών για δεύτερο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Και οι επιτυχίες συνεχίζονται και στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης με βολή  29.76μ. -μόλις ένα εκατοστό λιγότερο από τον πρώτο – κατακτά την δεύτερη θέση στο ακόντιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι!

Στην διοργάνωση του 2023 και αφού ο Παγκόσμιος Αθλητισμός έχει ταλαιπωρηθεί – όπως και όλος ο Πλανήτης- από την Πανδημία που έφερε ακυρώσεις και αναβολές αθλητικών διοργανώσεων, ο Μεσαρίτης Αθλητής επιστρέφει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στο Παγκόσμιο του Παρισιού και στέφεται Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής για άλλη μια φορά με βολή στα 29.17 μ.!

Και ακολουθεί η επιτυχία της περασμένης εβδομάδας στην Ιαπωνία όπου, την Παρασκευή 24 Μαΐου,  κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο με μια εκπληκτική βολή στα 29.91, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την διαχρονική πλέον υπεροχή του στο αγώνισμα του ακοντισμού στην κατηγορία F54 σε  Παγκόσμιο Επίπεδο! Γιατί τα ονόματα στις τρεις θέσεις του βάθρου μπορεί να αλλάζουν τα τελευταία 12 χρόνια!

Ένα όνομα ωστόσο παραμένει πάντα εκεί! Μανώλης Στεφανουδάκης!!!!!!

Με το βλέμμα πλέον  στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού, ο Γίγαντας Μεσαρίτης Αθλητής, Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, συνεχίζει την προετοιμασία του, με τον καθιερωμένο «σταθμό» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Οι δηλώσεις του Μανώλη Στεφανουδάκη

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «Ο Κρητικός Γίγαντας, Μανώλης Στεφανουδάκης, για άλλη μια φορά έκανε υπερήφανη την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για άτομα με αναπηρία που πραγματοποιείται στο Κόμπε της Ιαπωνίας. Ο Έλληνας Αθλητής έκανε  ακριβώς αυτό που είχε υποσχεθεί! Τα έδωσε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα! Ένα αποτέλεσμα που ανεβάζει τον ίδιο στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.  Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής κάρφωσε το ακόντιο του  στα 29.91 μ., κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54. Ο  Έλληνας Πρωταθλητής απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του στον παγκόσμιο ακοντισμό, ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μανώλης Στεφανουδάκης συμμετείχε 6η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην αθλητική του καριέρα, ο οποίος πάντα βρίσκεται στα μετάλλια (χάλκινο το 2013, χρυσό το 2015, χρυσό το 2017, ασημένιο το 2019, χρυσό το 2023).».

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα αναφέρει:

«Αισθάνομαι ευλογημένος που εκπροσώπησα τη χώρα μου για έκτη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και καταφέραμε μια ακόμα σημαντική διάκριση στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς έως τώρα. Στον αγώνα συμμετείχαμε οι σημαντικότεροι αθλητές της κατηγορίας μου με πολύ έντονο ανταγωνισμό. Η αναμονή ήταν κουραστική αλλά το αποτέλεσμα ικανοποιητικό. Βολή στα 29.91 μ., δεύτερη θέση κι ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο βάθρο.  Η προετοιμασία για το Παρίσι συνεχίζεται  για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας στην Παραολυμπιάδα 2024. Επόμενος σταθμός το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που φρόντισαν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μας σε αυτή την αθλητική διοργάνωση αλλά και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη στήριξη της.

Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Ιπποκράτη Σκαντζάκη, ο οποίος βρίσκεται δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζει.

Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και πιστεύουν σε μένα και στην προσπάθεια μου.»

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Κρητικό ακοντιστή, Μανώλη Στεφανουδάκη, στηρίζουν:

* ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ,

* AMARI CRETAN MADE

* MINOAN LINES,

* MK HOTEL COLLECTION,

* JUNIOR ACADEMY-ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

* SIKA HELLAS ABEE

* ΖΟΕΤΙΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

* ΔΕΡΒΟΣ –ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

* ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,

* ΖΑΡΟΣ Α.Ε.,

* ΔΡΙΜΙΣΚΙΑΝΑΚΗΣ PC

 Συγχαρητήρια

O Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με δήλωσή του συγχαίρει τον Μανώλη Στεφανουδάκη για την κατάκτηση ενός ακόμα παγκόσμιου μεταλλίου.

«Για ακόμη μια φορά ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ανέβηκε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού. Κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για άτομα με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στο Κόμπε της Ιαπωνίας, ο Μανώλης Στεφανουδάκης μας έκανε ξανά υπερήφανους και μας συγκίνησε.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, τον συγχαίρουμε και του εκφράζουμε κάθε επιτυχία για τη συνέχεια. Η πορεία του αποτελεί πρότυπο μίμησης για όλους και ιδιαίτερα για τις νέες και τους νέους της Κρήτης. Μανώλη σε ευχαριστούμε!».

Σε συγχαρητήρια δήλωση, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον ακοντισμό από τον παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κόμπε, προχώρησε και  ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Μιχάλης Κοκολάκης.

Ο κ. Κοκολάκης αναφέρει:

«Ο Μανώλης Στεφανουδάκης έκανε, για ακόμα μία φορά, περήφανη την Κρήτη και την Ελλάδα, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για άτομα με αναπηρία, στο Κόμπε της Ιαπωνίας. Η συνολική πορεία του, αλλά και η αγάπη και η αφοσίωσή του στον αθλητισμό, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους και ιδιαιτέρως για την νεολαία μας. Συγχαίρουμε τον Μανώλη Στεφανουδάκη και ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια δύναμη, πετυχαίνοντας όλους τους στόχους του».

της Σοφίας Πλουτινάκη