Ενσυναίσθηση και Ζώα στο Δημοτικό Σχολείο της έδρας του Δήμου Γόρτυνας – Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές των Αγίων Δέκα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ενσυναίσθηση και Ζώα στο Δημοτικό Σχολείο της έδρας του Δήμου Γόρτυνας – Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές των Αγίων Δέκα

24 Μαΐου 2024 -

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα, μετά από κάλεσμα στου Διευθυντή του κ. Γρηγόρη Γιαμαλάκη, στην φιλοζωική οργάνωση «ΖΩΦΟΡΟΣ» η οποία είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και υλοποιεί προγράμματα της Ομοσπονδίας.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα φιλοζωίας και ευζωίας των κατοικιδίων και να έρθουν σε άμεση επαφή με τον Μίκυ Μίκυ που έκλεψε την παράσταση!… 110 μικροί μαθητές συμμετείχαν διαδραστικά και συγκέντρωσαν  ποσότητα τροφίμων για το καταφύγιο ζώων, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη και την αγάπη απέναντι στα ζωάκια, αλλά και στους εθελοντές οι οποίοι φροντίζουν γι αυτά!!!.

Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα

Όπως αναφέρει η «ΖΩΦΟΡΟΣ» σε ανακοίνωσή της «Επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα στην έδρα του Δήμου Γόρτυνας μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Γιαμαλάκη Γρηγόρη

Εκπαιδεύσαμε με το εγκεκριμένο από το ΙΕΠ Προγραμμα της ΠΦΠΟ της Επίκουρης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ Μ.Κοντου,  Ενσυναίσθηση και Ζώα, 110 μαθητές που συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον ,διαδραστικά,  καθόλη την διάρκεια της εκπαίδευσης .

Αξίες όπως ο Σεβασμός, η Ευγένεια, το Νοιάξιμο για όλους και ειδικά τους αδύναμους, η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη κλπ έγιναν κατανοητά με έμπρακτο τρόπο μέσα από την βιωματική μάθηση.

Ευχαριστουμε τους Εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με διάθεση Ζουμπούλη Μαλαματένια ,Ντισπυράκη Μαρία , Αναστασάκη Ειρήνη, Λιακοπούλου Αμάντα, Τριαματάκη Αθηνά ,Μαρία Λενακάκη, Ευαγγέλου Ξανθίππη, Πατεράκη Δήμητρα, Ποντίκη Ασπασία , Καπελακη Γιωργο, Τσανακάκη Στράτο.

Η Διαδραστικη παρουσίαση έγινε από τους έμπειρους εθελοντές μας κ.Κρητικάκη Δημήτρη και κ. Αννα Τζαγκαράκη, αλλά ο λιλιπούτιος Μίκυ Μίκυ ηταν αυτός που έκλεψε την παράσταση!

Ελπίζουμε κι άλλοι  εκπαιδευτικοί να μας προσκαλέσουν στις αίθουσες για μετάδοση Αξιών Ζωής μέσα από τα προγράμματα της ΠΦΠΟ http://WWW.PFPO.GR».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα κ. Γρηγόρης Γιαμαλάκης αναφέρει «Μέσα στα σχολεία πρέπει τα παιδιά να μαθαίνουν πώς να συμβιώνουν με τα ζώα και ποια πρέπει να είναι η κατάλληλη φροντίδα τους. Αυτός είναι ένας μακροχρόνιος στόχος. Το κάνουμε σήμερα και αυτό θα έχει αποτέλεσμα έπειτα από χρόνια…

Μεταξύ των ποικίλων δράσεων της φιλοζωικής οργάνωσης «ΖΩΦΟΡΟΣ», δεσπόζουσα θέση κατέχει η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα φιλοζωίας και ευζωίας των κατοικίδιων. Για το σκοπό αυτό προσφέρει στα σχολεία εκπαιδευτικά προγράμματα που είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Κρητικάκη και την Άννα Τζαγκαράκη από τη φιλοζωική οργάνωση «ΖΩΦΟΡΟΣ», που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο σχολείο μας. Η παρουσία σας και η ανιδιοτελής προσφορά σας, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τη μοναδικότητα της φροντίδας και της προστασίας των ζώων!

Τα 2 μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης είχαν μαζί τους ένα σκυλάκι που δυστυχώς είχε κακοποιηθεί βάναυσα… Ωστόσο, η εν γένει παρουσία τους και η συνολική δράση ευαισθητοποίησε τους μικρούς μαθητές μας και η ανταπόκριση τους πιστεύουμε ότι ήταν άμεση ….

Το «κορυφαίο» Δημοτικό σχολείο Αγίων Δέκα στα πλαίσια στήριξης της δράσης συγκέντρωσε ποσότητα τροφίμων για το καταφύγιο ζώων, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη και την αγάπη απέναντι στα ζωάκια, αλλά και στους εθελοντές οι οποίοι φροντίζουν γι αυτά!!!».