Τσιτσιπάς – Τζάρι 1-2: «Στοπ» από τη Χιλή και αποκλεισμός από την Ρώμη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τσιτσιπάς – Τζάρι 1-2: «Στοπ» από τη Χιλή και αποκλεισμός από την Ρώμη

17 Μαΐου 2024 -

Ο Νίκολας Τζάρι πήρε τη νίκη κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-6, 7-5, 6-4, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του τουρνουά της Ρώμης, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ιταλικού Masters.

Την τέταρτη νίκη του σε έξι αναμετρήσεις κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά πανηγύρισε ο Νίκολας Τζάρι, επικρατώντας με 3-6, 7-5, 6-4 για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης. Εκεί, ο Χιλιανός θ’ αντιμετωπίσει τον Τόμι Πολ, ο οποίος νωρίτερα πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά με επικράτηση κόντρα στον Χούμπερτ Χούρκατς.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Τσιτσιπά

Ο προημιτελικός ξεκίνησε με τους δύο αθλητές να κρατούν τα σερβίς τους και τον Στέφανο Τσιτσιπά να πηγαίνει στην αλλαγή πλευράς με το προβάδισμα (2-1). Στο δεύτερο service game του Τζάρι, ο Έλληνας πίεσε με μεγάλα χτυπήματα και ανάγκασε τον Χιλιανό σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να κάνει το break (3-1).

To break συνοδεύτηκε με ένα μεγάλο hold και ο 25χρονος πήρε διαφορά τριών games (4-1). Μάλιστα, στο 6ο game ο Έλληνας αθλητής προσπάθησε να βρει ένα ακόμη break όμως ο Τζάρι, μετά από ένα game διάρκειας 10+ λεπτών, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για να μειώσει σε 4-2. Το σετ συνεχίστηκε με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς του, με τον Χιλιανό ν’ αδυνατεί να βγάλει αντίδραση στα επιθετικά χτυπήματα του Τσιτσιπά για να διαμορφωθεί το τελικό 6-3.

Ένταση και λάθη έστειλαν το ματς σε τρίτο σετ

Στο δεύτερο σετ, ο Χιλιανός τενίστας βελτιώθηκε πολύ από τη γραμμή του σερβίς, αποκτώντας παράλληλα καλύτερη αντιμετώπιση στα δύσκολα χτυπήματα του Τσιτσιπά. Από την άλλη, ο Έλληνας έκανε αρκετά λάθη, τα οποία έφεραν περισσότερες οδηγίες από τον Απόστολο Τσιτσιπά, μένοντας παράλληλα αρκετά στις υποδείξεις του διαιτητή.

Αγωνιστικά, ο Τζάρι βρήκε για πρώτη φορά στο αγώνα το προβάδισμα (2-1). Ο Τσιτσιπάς, επίσης, ήταν σταθερός στα service game του, τα οποία κρατούσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Μάλιστα, ο Νο.8 του κόσμου βρέθηκε με τρία break points στο 7ο game με τον Τζάρι να κάνει σερί 5-0 πόντους και να κρατάει με νύχια και με δόντια το σερβίς.

Ο Έλληνας σέρβιρε για πρώτη φορά στον αγώνα για να μείνει στο σετ, όντας πολύ σταθερός και στη συνέχεια βρέθηκε με δύο break points για να… σπάσει το σερβίς του Τζάρι. Ο Χιλιανός βρήκε λύσεις και έστειλε τον Έλληνα τενίστα να σερβίρει για δεύτερη φορά, με σκοπό την παραμονή του στο σετ (6-5). Στο 12ο game ο Τσιτσιπάς παραχώρησε αρκετούς εύκολους πόντους, με τον Τζάρι να ισοφαρίζει στα σετ και η πρόκριση να κρίνεται στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Είχε τον ρυθμό με το μέρος του και πέτυχε την ανατροπή ο Τζάρι

Το decider ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στο τρίτο game έκανε το break (2-1). Βέβαια, η απάντηση του Τζάρι ήταν άμεση, την οποία συνόδευσε με ένα hold για το 3-2.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με το σκορ να φτάνει στο 4-4. Εκεί, ο Χιλιανός πήρε πάλι το προβάδισμα (5-4), με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Ο Τζάρι, αρχικά, βρέθηκε με τριπλό match point, όμως ο Έλληνας το έσβησε. Βέβαια, στο τέταρτο match point ο Νο.55 του κόσμου δεν συγχώρεσε και έκλεισε το σετ (6-4), πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό.

Πηγή gazzetta.gr