27,3 εκ. ευρώ για «Βελτίωση οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 στο οδικό τμήμα από Καστέλι Κισσάμου έως το Καλό Χωριό Λασιθίου» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

27,3 εκ. ευρώ για «Βελτίωση οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 στο οδικό τμήμα από Καστέλι Κισσάμου έως το Καλό Χωριό Λασιθίου»

8 Μαρτίου 2024 -

Την σύμβαση για την υλοποίηση του σημαντικού έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 στο οδικό τμήμα από Καστέλι Κισσάμου έως το Καλό Χωριό Λασιθίου» με προϋπολογισμό 27,3 εκ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η σύμβασηαφορά στην υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας του Παλαιού Εθνικού Οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Κρήτης.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, ο γενικός διευθυντής υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, τα στελέχη της υπηρεσίας Τζούλια Μπαρτολότσι και Μαρία Παπαναστασίου καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Λεωνίδας Τσίγκος.

Το έργο

Το φυσικό αντικείμενο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, είναιη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 (Καστέλι Κισσάμου έως Καλό Χωριό Λασιθίου) σε τμήμα 122 χλμ, εκ των οποίων τα 31,68 χλμ είναι αστικά.

Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, διαγράμμιση, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, ανακλαστήρες οδοστρώματος,  στηθαία ασφαλείας, συντήρηση υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμού και επέκτασή του. Σε αστικά τμήματα προβλέπεται κατασκευή πεζοδρομίων και ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας. Επίσης, τοπικά, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθητική, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για την συνεργασία και την έγκριση της δημοπρασίας.