2.500€ καλείται να πληρώσει δημότης για διαρροή μετά το ρολόι ύδρευσης - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

2.500€ καλείται να πληρώσει δημότης για διαρροή μετά το ρολόι ύδρευσης

8 Ιουνίου 2024 -

Με μια μικρή διαρροή την οποία άργησε να αντιληφθεί δημότης του Δήμου Φαιστού, ταλαιπωρείται και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται καιρό.

Συγκεκριμένα η διαρροή του στοίχισε 2.500€ καθώς από τη ΔΕΥΑ Φαιστού δεν έγινε ούτε δεκτή η ένσταση, ούτε κούρεμα του ποσού, απλά μια ρύθμιση.

Την διαρροή αντιλήφθηκε κάποιος περαστικός ο οποίος ρώτησε τον εν λόγω δημότη αν χάνει νερό το αυτοκίνητο του. Μετά που έψαξε κατάλαβε τι έχει συμβεί και παρατήρησε ότι η διαρροή είχε προκύψει λόγω πεπαλαιωμένου δικτύου και ήταν μάλιστα δυο πόντους μέσα από το ρολόι.

Η ημέρα ήταν Σάββατο και κάλεσε στο δήμο και στη ΔΕΥΑ αλλά δεν βρήκε κανένα. Κάλεσε ιδιώτη υδραυλικό για να κάνει τη δουλειά του και τη Δευτέρα πήγε στο Δήμο όπου του ανακοίνωσαν τα νέα ότι θα πληρώσει όλο το νερό. Έκανε ένσταση αλλά απορρίφθηκε. Αρκέστηκε ωστόσο στη ρύθμιση του ποσού.

Η αλήθεια είναι ότι η λογική λέει από τη στιγμή που το νερό καταναλώθηκε μέσα από το ρολόι θεωρητικά είναι υπεύθυνος ο δημότης.

Όμως στις δύσκολες εποχές που ζούμε θα μπορούσε να δείξει η αρμόδια υπηρεσία κατανόηση καθώς ούτε κάποια πισίνα γέμισε με αυτό το νερό, ούτε το διοχέτευσε κάπου αλλού.

Αντί αυτού το νερό χάθηκε λόγω πεπαλαιωμένων δικτύων και οχι αρίστης ποιότητας νερού για τα οποία δεν ευθύνεται σίγουρα ο δημότης.

Δεν μπορεί το επιχείρημα της δημοτικής αρχής για να αποσπά εκατομμύρια σε χρηματοδοτήσεις από την κυβέρνηση να είναι τα πεπαλαιωμένα δίκτυα και όταν το ίδιο συμβαίνει με τους δημότες να υπάρχει αναλγησία στα ποσά που καλούνται να πληρώσουν…