15χρονος γρονθοκόπησε 17χρονο έξω από το σχολείο – Άκαρπες οι έως τώρα αναζητήσεις της Αστυνομίας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

15χρονος γρονθοκόπησε 17χρονο έξω από το σχολείο – Άκαρπες οι έως τώρα αναζητήσεις της Αστυνομίας

13 Απριλίου 2024 -

Έξω από το ΕΠΑΛ ο 15χρονος προσέγγισε τον 17χρονο κι αφού του είπε «εσύ δεν είσαι που με είχες σπρώξει τις προάλλες;» του έριξε μπουνιά

Ο 15χρονος φαίνεται ότι του είχε στήσει καρτέρι περιμένοντάς τον να σχολάσει και μόλις τον είδε να βγαίνει από το σχολείο, του επιτέθηκε.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, όταν κατά τη διάρκεια διαλείμματος ο δράστης πλησίασε στα κάγκελα του σχολείου, φωνάζοντας τον 17χρονο με πρόσχημα να του δώσει λεφτά για να του αγοράσει καφέ από το κυλικείο.

Ο μαθητής τον αγνόησε και τότε ο 15χρονος άρχισε να τον βρίζει. Τα παιδιά ξαναμπήκαν στις τάξεις, αλλά ο 15χρονος δεν έφυγε.  Περίμενε τον 17χρονο μέχρι να σχολάσει, οπότε και του επιτέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr,  ο 17χρονος κατήγγειλε στους αστυνομικούς του ΑΤ Αιγιαλείας, ότι ενώ βρισκόταν έξω από το ΕΠΑΛ τον προσέγγισε ο 15χρονος και του έριξε μπουνιά στη μύτη λέγοντάς του πρώτα «εσύ δεν είσαι που με είχες σπρώξει τις προάλλες;».

Πάντα σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε, ο 15χρονος είχε έρθει στα χέρια με συμμαθητή του με τον 17χρονο να μπαίνει στη μέση για να τους χωρίσει.

Μετά την επίθεση, το ανήλικο θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου για προληπτικούς λόγους.

Γιατί δεν υπεβλήθη μήνυση

Ο 17χρονος απευθύνθηκε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας και κατήγγειλε τον δράστη, αλλά δεν υπέβαλε μήνυση δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Σύμφωνα την ίδια πηγή, ο πραγματικός λόγος ήταν η οικονομική δυσπραγία της οικογένειας που δεν θα μπορούσε να πληρώσει το παράβολο των 100 ευρώ.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας για υποθέσεις, όπως ελαφρές σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλή και άλλες παρόμοιες, θα πρέπει ο μηνυτής να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε για το περιστατικό άσκησε αυταπάγγελτη ποινική δίωξη.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος που είναι «γνωστός» στις Αρχές, μετά την απόφαση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, εξαιτίας παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς μετακινήθηκε από γυμνάσιο του Αιγίου όπου φοιτούσε σε σχολείο των Καμαρών.

 

Πηγή: in.gr