11χρονος πέθανε έπειτα από καρδιακή ανακοπή ενώ έκανε το challenge «chroming» στο TikTok - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

11χρονος πέθανε έπειτα από καρδιακή ανακοπή ενώ έκανε το challenge «chroming» στο TikTok

8 Μαρτίου 2024 -

Ένα 11χρονο αγόρι από το Ηνωμένο Βασίλειο πέθανε αφού έριξε τοξικές χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια ενός challenge στο TikTok που είναι γνωστό ως «chroming». Η  οικογένειά του θέλει να κλείσει η εταιρεία social media και να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε παιδιά κάτω των 16 ετών.

Ο Tommie-Lee Gracie Billington, 11 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι ενός φίλου του στο Λάνκαστερ το Σάββατο, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου .

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και πέθανε.

«Πέθανε ακαριαία ενώ είχε πάει στο σπίτι ενός φίλου του για να περάσουν το βράδυ. Τα αγόρια είχαν δοκιμάσει το challenge του TikTok “chroming”», είπε η γιαγιά του αγοριού, Τίνα Μπερνς.

«Ο Tommie-Lee υπέστη καρδιακή ανακοπή αμέσως και πέθανε εκεί. Το νοσοκομείο έκανε τα πάντα για να τον φέρει πίσω αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Είχε φύγει… Είχε μια χρυσή καρδιά όπως ο πατέρας του. Η οικογένειά μας είναι εντελώς συντετριμμένη», πρόσθεσε.

Τι είναι το challenge «chroming»

Το «chroming» περιλαμβάνει την εισπνοή των αναθυμιάσεων από κοινά είδη οικιακής χρήσης, όπως δοχεία αεροζόλ, ασετόν, χρώματα και προϊόντα καθαρισμού, ενώ οι έφηβοι κινηματογραφούν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα για να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο.

Αυτό το challenge μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ασφυξία, καρδιακές ανακοπές και πολλά άλλα. Oδήγησε σε πολλούς θανάτους εφήβων σε όλο τον κόσμο – και έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα από τα viral βίντεο με χρώμιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οικογένεια του Tommie-Lee πιστεύει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να «κάνει περισσότερα» για να κρατήσει τους χρήστες ασφαλείς και θα πρέπει ακόμη και να κλείσει για να αποτρέψει τον θάνατο άλλων παιδιών.

«Δεν θέλουμε άλλα παιδιά να ακολουθούν το TikTok ή να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, θέλουμε να καταργήσουμε το TikTok και να μην επιτρέπονται παιδιά σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάτω των 16 ετών. Θέλουμε να βοηθήσουμε να σωθούν οι ζωές άλλων παιδιών και να ευαισθητοποιηθούν οι οικογένειες για να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή» σημειώνει η οικογένεια.

Το TikTok έχει αντιμετωπίσει κριτική για την επικράτηση των επικίνδυνων τάσεων των εφήβων στην πλατφόρμα.

Πηγή: enikos.gr