Τέλος στα εορταστικά παζάρια στο Πεδίον του Άρεως βάζει η Περιφέρεια Αττικής - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Τέλος στα εορταστικά παζάρια στο Πεδίον του Άρεως βάζει η Περιφέρεια Αττικής

Τέλος στα εορταστικά παζάρια στο Πεδίον του Άρεως βάζει η Περιφέρεια Αττικής

29 Μαρτίου 2024 -

«Οριστικό τέλος» στα ακαλαίσθητα και οριακά σύννομα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα εορταστικά παζάρια που φιλοξενούνται στο Πεδίο του ‘Αρεως φέρεται να θέλει να βάλει ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση, για περισσότερο από μία δεκαετία ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του κέντρου της Αθήνας είχε γίνει άντρο παραεμπορίου, καθώς κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ένα μεγάλο τμήμα του καλυπτόταν για πολλές ημέρες από πάγκους μικροπωλητών, υπό την πρόφαση εορταστικών bazaar. Ενδεικτικό της άναρχης κατάστασης που είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι το γεγονός ότι το «εορταστικό παζάρι» φέτος τα Χριστούγεννα κράτησε 53 ημέρες, καταπατώντας ουσιαστικά τον χαρακτήρα του ανοικτού δημόσιου χώρου», αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει «σοβαρότατα, ερωτήματα» που προκύπτουν σχετικά με τη στάση των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας «να παραχωρούν τον χώρο έναντι ενός πενιχρού ενοικίου στους μικροπωλητές», αναφέροντας ότι το ημερήσιο ενοίκιο ανά πάγκο από 700 ευρώ το 2013 έφτασε στα 100 το 2023, «χωρίς να υπάρχει σαφής απάντηση ούτε για το σκεπτικό της απόφασης, ούτε για το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα ωφελήθηκαν από αυτή».

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ακόμη ότι ανακύπτουν ζητήματα και όσον αφορά στις συνθήκες ασφαλείας, «με τις πρόχειρες καλωδιώσεις, τις δεκάδες φιάλες υγραερίου, την έλλειψη διόδων σε περίπτωση ατυχήματος, την ελλιπή συντήρηση και τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων που διατίθενται στους καταναλωτές». Επιπλέον εκατοντάδες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για το άναρχο παρκάρισμα, την ηχορύπανση και την καταστροφή των χώρων πρασίνου κατά τη διάρκεια των παζαριών.
«Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να επιτρέψει την μετατροπή του Πεδίου του ‘Αρεως σε υπαίθριο mall παραεμπορίου, υγειονομικών παραβάσεων και πηγή όχλησης για τους κατοίκους. Τα Πάρκα μας θα μείνουν χώροι αναψυχής, ανοικτοί και προσβάσιμοι στους πολίτες, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα» δήλωσαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες χάους των προηγούμενων ετών ανήκουν πια στο παρελθόν.

Πηγή protothema.gr