Πυροσβέστες έσωσαν λαμπραντόρ που είχε σφηνώσει σε ρεζέρβα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πυροσβέστες έσωσαν λαμπραντόρ που είχε σφηνώσει σε ρεζέρβα

28 Μαρτίου 2024 -

Πυροσβέστες στο νότιο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, διέσωσαν ένα αξιαγάπητο λαμπραντόρ που σφηνώσει το κεφάλι του σε ρεζέρβα λάστιχου.

Το πλήρωμα της Εθελοντικής Πυροσβεστικής Εταιρείας του Φράνκλινβιλ βρήκε την Daisy , ένα κίτρινο Λαμπραντόρ 11 μηνών, όταν απάντησε σε μια έκτακτη κλήση από ένα σπίτι της πόλης του Φράνκλιν την περασμένη Πέμπτη.

Ο λαιμός της ήταν βαθιά στη μέση της στεφάνης του ελαστικού και οι πυροσβέστες εργάστηκαν γρήγορα για να καταστρώσουν ένα σχέδιο διάσωσης ενώ προσπαθούσαν να διατηρήσουν την Daisy ήρεμη.

Πώς απελευθέρωσαν το λαμπραντόρ

 

Ο υπολοχαγός Brandon Volpe είπε στο Philadelphia Inquirer ότι το πλήρωμα χρησιμοποίησε πρώτα σαπούνι για τα πιάτα και νερό, αλλά δεν μπόρεσε να απελευθερώσει το σκυλί, το οποίο ήταν «κολλημένο εκεί».

 

Στη συνέχεια δοκίμασαν φυτικό λάδι και όταν ούτε αυτό λειτούργησε, έβαλαν πλαστική μεμβράνη γύρω από το λαιμό της, ελπίζοντας ότι το λάδι και το σαπούνι θα την έκαναν να γλιστράει αρκετά ώστε να γλιστρήσει προς τα κάτω.

 

Όταν και αυτό απέτυχε, ο Volpe θυμήθηκε ότι είχε κοπτήρες πλάσματος – που χρησιμοποιούνται για την κοπή χάλυβα και μετάλλων – στο σπίτι του, έτσι το πλήρωμα έβαλε την Daisy σε ένα κόκκινο φορτηγό και κατευθύνθηκε στο γκαράζ του Volpe.

Ο Volpe είπε ότι ο σκύλος «πανικοβλήθηκε λίγο», αλλά της έβαλαν μια πυροσβεστική κουβέρτα γύρω από το κεφάλι και το λαιμό για προστασία. Μέσα σε πέντε λεπτά, η Daisy ήταν ελεύθερη.