Ψηφιακά η αίτηση για ΑΦΜ και κλειδάριθμο – Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών στις ουρές - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ψηφιακά η αίτηση για ΑΦΜ και κλειδάριθμο – Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών στις ουρές

2 Δεκεμβρίου 2023 -

Δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες ενεργοποιεί η ΑΑΔΕ για την έκδοση ΑΦΜ και ακολούθως κλειδάριθμου, που είναι αναγκαίος για να πάρει κάποιος φορολογούμενος κωδικούς Taxis, που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Από την Παρασκευή η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες:
Εφαρμογή ΑΦΜ και Κλειδάριθμος, για ταυτόχρονη απόδοση ΑΦΜ και Κλειδαρίθμου σε φυσικά πρόσωπα.
Εφαρμογή Κλειδάριθμος, για έκδοση Κλειδαρίθμου σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και θέλουν να εγγραφούν/επανεγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με σκοπό την ομοιόμορφη τήρηση των στοιχείων μητρώου, την αποφυγή λαθών κατά την καταχώριση των στοιχείων και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών από οποιαδήποτε υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι αιτήσεις απόδοσης ΑΦΜ, με ταυτόχρονη έκδοση Κλειδαρίθμου, για φυσικά πρόσωπα, υποβάλλονται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά, μέσω υποβολής του σχετικού αιτήματος στην εφαρμογή ΑΦΜ & Κλειδάριθμος της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

Έντυπες αιτήσεις που υποβάλλονται απευθείας στη ΔΟΥ ή αιτήσεις μέσω της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» δεν θα εξυπηρετούνται εφεξής.

 

Πηγή: citynews.com.gr

Content retrieved from: https://antilalospress.gr/Articles/psifiaka-i-aitisi-gia-afm-kai-kleidarithmo-telos-stin-talaiporia-ton-politon-stis-oures.