Τριήμερο Αποκριάς: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τριήμερο Αποκριάς: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

16 Μαρτίου 2024 -

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Αποκριάς με την κίνηση στις εθνικές οδούς, σε λιμάνια και αεροδρόμια να είναι αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο άστατος καιρός που αναμένεται για το τριήμερο δεν φαίνεται να πτοεί τους εκδρομείς, που γέμισαν πλοίαλεωφορεία και εθνικές οδούς για λίγα 24ωρα ξενοιασιάς και Κούλουμα στην επαρχία. Οι νεότεροι, στην πλειονότητά τους, έφυγαν με προορισμό την Πάτρα ενώ οι μεγαλύτεροι φροντίζουν για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένη κίνηση καταγράφηκε στα καταστήματα τροφίμων, όπου αρκετοί καταναλωτές έσπευσαν προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Πατρινό Καρναβάλι: Έτοιμα τα άρματα – Αντίστροφη μέτρηση για την ξέφρενη γιορτή

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα αναμένονται από την Παρασκευή (15/3) στην αχαϊκή πρωτεύουσα ενόψει των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα, ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο, θα ξεχυθούν στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Πατρέων.

Οι Καρναβαλιστές θα συμπαρασύρουν Πατρινούς και επισκέπτες κάθε ηλικίας σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα μεταμορφώνοντας όλη την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς, νεανικής ορμής, εξωστρέφειας , δημιουργίας και διασκέδασης.

 

Τριήμερο Αποκριάς: Κορυφώνεται το Σάββατο η έξοδος των εκδρομέων – Εντυπωσιακά άρματα παρέλασαν στην Πάτρα

 

(ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)