Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Ν. Παπαθανάση με την Ευρωπαία Επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Ν. Παπαθανάση με την Ευρωπαία Επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Ν. Παπαθανάση με την Ευρωπαία Επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις

21 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira πραγματοποίησε σήμερα (21/3) ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Κατά τη συνάντηση έγινε επισκόπηση της προόδου των έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και διαπιστώθηκε ότι η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων αναμένεται να φτάσει το 100%. Σημειώθηκε, δε, ότι και στη νέα περίοδο 2021 – 2027 η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρωτοπόρων στην εκτέλεση προγραμμάτων.

Συζητήθηκαν, επίσης, επιμέρους πτυχές της εφαρμογής των συγκεκριμένων προγραμμάτων καθώς θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 με το οποίο δίνεται νέα πνοή ανάπτυξης στις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την μετάβαση της χώρας μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Επιπρόσθετα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της πολιτικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και από τις δύο πλευρές θεωρήθηκε ως θεμελιώδους σημασίας για την στήριξη της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου.

Πηγή ertnews.gr