Στη φυλακή ο 36χρονος που συνελήφθη για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Στη φυλακή ο 36χρονος που συνελήφθη για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

15 Μαρτίου 2024 -

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 36χρονος που κατηγορείται ότι κατείχε εκατοντάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στα ηλεκτρονικά αρχεία που κατείχε ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, υλικό που απεικόνιζε παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών. Μετά από έρευνα που έγινε στην οικία όπου διαμένει ο 36χρονος οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Κατα τις ίδιες πληροφορίες ο 36χρονος είχε στην κατοχή του 590 αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά, τουλάχιστον, 35 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων καταφανώς κάτω των δώδεκα 12 ετών, κάνοντας χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα μνήμης, πέντε σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ενώ εντοπίσθηκαν αποθηκευμένα σε τρείς εκ των ανωτέρω σκληρών δίσκων, συνολικά 590 αρχεία εικόνας και βίντεο, συνολικού όγκου 140 GB με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, με τη συμμετοχή ανηλίκων καταφανώς κάτω των δεκαπέντε 15 ετών.