Στη ρίζα του Ψηλορείτη ο διεθνής αγώνας ορειβατικού σκι Pierra Creta - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Στη ρίζα του Ψηλορείτη ο διεθνής αγώνας ορειβατικού σκι Pierra Creta

7 Μαρτίου 2024 -

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στον Λάκκο Μυγερού, στη ρίζα του Ψηλορείτη, διοργανώνεται ο διεθνής αγώνας ορειβατικού σκι Pierra Creta. Μια διοργάνωση που πλέον μετρά 10 χρόνια και αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση ορειβατικού σκι της χώρας και μια από τις ανερχόμενες και πιο ξεχωριστές της Ευρώπης.

Υπό την ομπρέλα της διοργάνωσης διοργανώνονται παράλληλα, ο αγώνας ομάδων του 32ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος, το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κρήτης και ένας παιδικός αγώνας.

Στον αγώνα συμμετέχουν πάνω από 200 αθλητές από 15 χώρες, υποστηριζόμενοι από περισσότερους από 100 εθελοντές ενώ για πρώτη φορά φέτος οι ξένοι συμμετέχοντες θα είναι περισσότεροι από τους έλληνες.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Το Μαύρο Πρόβατο», την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους Ανωγείων και Μυλοποτάμου με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμό, του ΕΟΤ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Τα δυο πρωταθλήματα διοργανώνονται με την σφραγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν οι ΕΟΣ Ηρακλείου, ΕΟΣ Λασιθίου και ΕΟΣ Χανίων.

Ένθερμοι υποστηρικτές του Pierra Creta είναι τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδιών και οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ανωγείων, Ζωνιανών και Λιβαδίων, ενώ υποστηρίζεται ενεργά από τους 5 ορειβατικούς συλλόγους του νησιού (Χανίων Ρεθύμνου, Ηρακλέιου, Μοιρών και Λασιθίου) την ΕΜΑΚ, τον Ερυθρό Σταυρό, και το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη μέσα στα όρια του οποίου και διεξάγεται.

Τη φετινή διοργάνωση υποστηρίζει και το Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ) έχοντας ως σκοπό να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προώθηση του ορειβατικού σκι, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας στο βουνό.

Να σημειωθεί ότι το Pierra Creta 2024 είναι ο μοναδικός αγώνας “βιώσιμης χιονοδρομιάς” μιας και διεξάγεται σε ορεινή περιοχή που δεν υπάρχει υποδομή Οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου.

Ο αγώνας και η παιδική συνάντηση είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα:

● www.theblacksheep.ngo
● www.pierracreta.gr
● www.facebook.com/pierracreta
● https://www.instagram.com/pierracreta/

Χορηγοί του αγώνα
Εταιρία αθλητικού εξοπλισμού «ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ»
Εταιρία Επικοινωνίας & Σχεδιασμού Δικτυακών τόπων «RUNAWAY»
Εταιρία αθλητικού εξοπλισμού «DYNAFIT»
Εταιρίας εξοπλισμού ασφαλείας «ARVA»
Χορηγοί μεταφορών «ANEK LINES» & «AEGEAN AIRLINES»
Πολιτιστικός Σύλλογος Άρβης
Οινοποιοί ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ζυθοποιία «ΣΟΛΟ»
Εκδόσεις «ANAVASI MAPS & GUIDES»

Φωτογραφικό υλικό: