Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης: Τα ζώα τους πεθαίνουν μόλις γεννηθούν - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης: Τα ζώα τους πεθαίνουν μόλις γεννηθούν

2 Δεκεμβρίου 2023 -

Αντιμέτωποι με τα νεκρά ζώα τους βρίσκονται όλο και περισσότεροι κτηνοτρόφοι στα ορεινά του Μυλοποτάμου, ενώ σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, αυτό οφείλεται στην απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας, στη διάρκεια του 24ώρου.

“Αφενός οι υψηλές θερμοκρασίες τη μέρα, αφετέρου οι πολύ χαμηλές τη νύχτα, οι συνέπειες δηλαδή της κλιματικής αλλαγής, οδηγούν τα νεογνά στο θάνατο”, ανέφερε με θλίψη στο Cretalive ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γιώργος Τζουλιαδάκης.

Ο ίδιος τονίζει ότι αυτό δε συμβαίνει για πρώτη φορά, έχει γίνει και στο παρελθόν, ωστόσο, φέτος το φαινόμενο έχει λάβει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις.

nekra

“Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι περίπου το 20% των νεογέννητων προβάτων στα ορεινά του Μυλοποτάμου, έχουν χαθεί… Είναι τραγικό. Τα άκαιρα φαινόμενα, η κλιματική αλλαγή που έχει έρθει στο νησί μας, καθώς εμείς είμαστε το πρώτο νότιο άκρο της Ευρώπης, έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα και, δυστυχώς, θα το βιώσουμε και τα επόμενα χρόνια πιο έντονα”, σημείωσε με νόημα.

Τα νεογέννητα ζώα γεννιούνται και πεθαίνουν αμέσως ή ξεψυχούν μετά από λίγες ώρες και κανένα φάρμακο δεν μπορεί να σταματήσει το κακό!

nekr

Για αυτή την απώλεια δεν προβλέπεται αποζημίωση, ωστόσο, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων σε όλη την Κρήτη βρίσκονται σε συνεννόηση ώστε να κατατεθεί σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

nekra

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων τη περιοχής, κ. Γρύλλος Παπαδάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media  εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, δημοσιεύοντας συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα…

 Πηγή: cretalive.gr

Content retrieved from: https://antilalospress.gr/Articles/se-apognosi-oi-ktinotrofoi-tis-kritis-ta-zoa-tous-pethainoun-molis-gennithoun.